Elonas Muskas paklausė „Twitter“ vartotojų, ar jis turėtų atsistatydinti iš bendrovės vadovo pareigų, ir pažadėjo laikytis apklausos rezultatų.

E. Muskas generalinio direktoriaus pareigas pradėjo eiti spalio pabaigoje, atleidęs daugybę vyresniųjų vadovų ir paleidęs direktorių valdybą. Per kelias minutes nuo apklausos paskelbimo balsavo daugiau nei milijonas žmonių.

Po 20 balsavimo minučių, kai balsavusiųjų „už“ persvara pasiekė dviženklį skaičių, E. Muskas atsakė į pasiūlymą, kad jis jau išsirinko naują generalinį direktorių, sakydamas: „Niekas nenori darbo, kuris iš tikrųjų galėtų išlaikyti „Twitter“ gyvybę. Nėra jokio įpėdinio.“

Jis taip pat atšovė dėl naujausios svetainės politikos kontroversijos, kai „Twitter“ paskelbė, kad pašalins paskyras, siūlančias „nemokamą tam tikrų socialinės žiniasklaidos platformų reklamą“.

E. Muskas teigė, kad politika bus pakoreguota taip, kad paveiktų tik tas paskyras, kurių „pagrindinis tikslas yra konkurentų reklamavimas, o tai iš esmės patenka į nepageidaujamų šiukšlių draudimo taisyklę“.

Anksčiau platforma teigė, kad šis žingsnis turės įtakos daugelio socialinės žiniasklaidos svetainių, įskaitant „Meta Platforms“ „Facebook“ ir „Instagram“, „Mastodon“, „Truth Social“, „Tribel“, „Nostr“ ir „Post“, turiniui, tačiau leis skelbti kryžminį turinį.

Tačiau vaizdo įrašų platforma „TikTok“, priklausanti Kinijos bendrovei „ByteDance“, į sąrašą nebuvo įtraukta.

Pranešimas paskelbtas sekmadienį – tą pačią dieną, kai E. Muskas tviteryje paskelbė nuotraukas iš Lusail stadiono Katare, kur stebėjo, kaip Argentina baudiniais įveikė Prancūziją ir laimėjo pasaulio vyrų futbolo čempionatą.

E. Muskas rungtynėse dalyvavo kartu su buvusiu JAV prezidento patarėju ir Donaldo Trumpo svainiu Jared'u Kushner'iu. D. Trumpo „Truth Social“ buvo viena iš platformų, įvardytų „Twitter“ nuorodų draudime.

Elonas Muskas

Apie pirminį politikos pakeitimą „Twitter“ palaikymo paskyroje buvo rašoma: „Pripažįstame, kad daugelis mūsų naudotojų yra aktyvūs kitose socialinės žiniasklaidos platformose. Tačiau nebeleisime „Twitter“ nemokamai reklamuoti tam tikrų socialinės žiniasklaidos platformų“.

Praėjusią savaitę „Twitter“ išformavo Pasitikėjimo ir saugumo tarybą – 2016 m. sudarytą savanorių grupę, turėjusią patarti socialinės žiniasklaidos platformai dėl svetainių sprendimų.

Politikos pokyčiai įvyko po kitų prieštaringų „Twitter“ sprendimų, priimtų nuo tada, kai E. Muskas spalį įsigijo socialinį tinklą, įskaitant vyresniosios vadovybės ir maždaug pusės darbuotojų atleidimą. Iš platformos pasitraukė keli dideli reklamuotojai, susirūpinę dėl jos krypties.

E. Muskas taip pat sustabdė kelių žurnalistų paskyras po to, kai kilo ginčas dėl viešų duomenų apie jo privataus lėktuvo judėjimą skelbimo. Vėliau, sulaukęs valdžios pareigūnų, advokatų grupių ir žurnalistų organizacijų kritikos, jis paskyras atkūrė.

Milijardierius, kuris buvo įspėtas, kad dėl savo pirminio sprendimo gali sulaukti ES sankcijų, paklausė „Twitter“ naudotojų, ką jis turėtų daryti. Balsavo beveik 3,7 mln. žmonių, iš kurių 58,7 proc. teigė, kad jis turėtų atšaukti draudimą nedelsiant, o ne po savaitės.