Elonui Muskui sudarius 44 mlrd. eurų vertės sandorį dėl „Twitter“ įsigijimo, kelios žiniasklaidos priemonės pranešė, kad prieš reklamą pasiskelbęs milijardierius netrukus gali pradėti taikyti naują pajamų gavimo socialinėje platformoje būdą – priversti naudotojus mokėti už savo patikrinimo ženkliukus, rašo businessinsider.com.

Šaltiniai naujienlaiškiui „Platformer“ sakė, kad „Twitter“ vadovai savaitgalį praleido aptarinėdami galimą socialinės platformos pakeitimą, pagal kurį naudotojai turės mokėti už „Twitter Blue“ prenumeratą arba praras savo mėlynuosius ženkliukus.

Praėjusiais metais pradėta teikti „Twitter Blue“ – 4,99 euro mėnesinė prenumerata – pasiūlymas, suteikiantis naudotojams prieigą prie naujų funkcijų, tokių kaip pritaikomos programos piktogramos, galimybė atšaukti arba žymėti žinutes ir „skaitymo režimas“, kad būtų galima lengviau peržiūrėti ilgus pranešimus. Patvirtinimo lygio prenumerata gali kainuoti iki 19,99 euro per mėnesį, praneša „The Verge“.

Elonas Muskas

Šiuo metu „Twitter Blue“ galima naudotis tik JAV, Kanadoje, Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje, todėl „Twitter Blue“ pradžia buvo sunki dėl nišinio patrauklumo ir ribotų funkcijų, tačiau patikrinimo susiejimas su prenumeratos mokesčiu gali padidinti jos populiarumą. Jei „Twitter“ reikalautų mokėti už patikrintą statusą, tai būtų pirmoji tokia JAV socialinės žiniasklaidos programėlė, nes dauguma platformų šią funkciją siūlo nemokamai.

Dabartinis tikrinimo procesas jau seniai smerkiamas kaip „elitinis“ statusas, o siauri tinkamumo reikalavimai kartais laikomi šališkais vidutinių naudotojų atžvilgiu. Susiejus patikrinimą su mokamos prenumeratos modeliu, būtų nustatyti aiškesni kriterijai ženkleliui gauti ir socialinės žiniasklaidos platforma gautų papildomų pajamų.

Nors šis žingsnis dar nebaigtas, „Platformer“ šaltiniai sakė, kad Muskas praeityje rašė apie tai, kaip nekenčia reklamos, o savo perėmimo pranešime investuotojams žadėjo sumažinti platformos priklausomybę nuo pajamų iš reklamos ir padidinti vidutines pajamas iš vieno naudotojo.

Twitter, Elonas Muskas

Sekmadienį Muskas tviteryje parašė, kad „visas tikrinimo procesas yra pertvarkomas“, tačiau nepatvirtino ir nepaneigė pranešimų apie perėjimą prie mokamo modelio.

Internete į galimus mokesčius už patikrintą statusą daugiausia pasipriešino šiuo metu ženkliukus turintys žmonės, kurie spėliojo, kad šis pokytis būtų „katastrofa“.

„Aš niekada nemokėčiau pinigų už tai, kad būčiau patvirtintas „Twitter“, – tviteryje rašė prodiuseris Michaelas Schuras, internete žinomas kaip Ken Tremendous. „Net jei tai būtų vienas prakeiktas amerikietiškas centas, mokamas 999 metus.“

E. Muskas ir „Twitter“ atstovai neatsakė į „Insider“ prašymus pakomentuoti.