Investuotojams siūloma kaina yra 54,2 JAV dolerio už vieną akciją, pirmadienį pranešė kompanija. Tai 38 proc. daugiau, nei akcijos kainavo balandžio 1 dieną biržoje, o kitą dieną E. Muskas pranešė įgijęs reikšmingos „Twitter“ akcijų dalies kontrolę, virš 9 procentų.

Pastaruoju metu Elonas Muskas žėrė daug kritikos socialiniam tinklui, atmetė pasiūlymą jungtis prie „Twitter“, o tada paskelbė pasiūlymą supirkti akcijas, kurį dalis žmonių palaikė eiliniu pokštu. Įmonė pasiūlymą priėmė itin atšiauriai ir pritaikė apsaugos priemones, neleidžiančias E. Muskui perimti įmonės kontrolės. Tačiau netrukus valdyba apsigalvojo, įtikint sudėtingo skolų refinansavimo plano, kurį pateikė „Morgan Stanley“ ir kiti investicijų bankai, primena „Bloomberg“.

Tačiau pritarimo gavimas yra tik pirmas žingsnis šiame Elono Musko eksperimente. Ką jis sumanęs su kompanija daryti?

Kova su botais ir žmonių identifikavimas

Verslininkas jau užsiminė apie ilgą sąrašą pakeitimų socialiniame tinkle. Pirmiausia, jis kalbėjo apie žodžio laisvės suvaržymų panaikinimą, taip pat abejojo reklamos modeliu, kuris sudaro didžiąją „Twitter“ pajamų dalį. Pats E. Muskas teigė, kad šio žingsnio imasi ne dėl pinigų ir jam visiškai nerūpi ekonomika.