Muskas pasirašė susitarimą dėl „Twitter“ įsigijimo už 44 milijardus dolerių, todėl darbuotojams ir visuomenei kyla klausimų dėl jo socialinės žiniasklaidos tinklo valdymo strategijos.

Jis sakė žurnalistams, susirinkusiems ant raudonojo kilimo per kasmetinį „Met Gala“ renginį Niujorke, kad svarbus sėkmės veiksnys būtų tai, ar „Twitter“ galės reikšmingai išplėsti savo auditoriją.

„Šiuo metu tai yra tam tikra niša. Noriu, kad joje būtų kur kas didesnis procentas šalies, o žmonės labiau įsitrauktų į dialogą“, – sakė E. Muskas, kuris įžymybių kupiname renginyje pasirodė su savo mama Maye Musk.

Remiantis naujausia ataskaita, „Twitter“ Jungtinėse Amerikos Valstijose turi apie 40 milijonų kasdien aktyvių vartotojų.

E. Muskas sakė, kad nori, jog platforma būtų „kiek įmanoma platesnė, o idealiu atveju ja naudotųsi dauguma Amerikos gyventojų“, taip pat, kad ji būtų kuo labiau patikima.

Milijardierius taip pat pareiškė, kad „Twitter“ padarys skaidria medijos priemone bei atskleis, kaip pranešimai yra reklamuojami arba paslepiami. Negana to, E. Muskas užsiminė, kad norėtų, jog socialinio tinklo programinė įranga būtų viešai prieinama kritikai.

Paklaustas apie galimą darbuotojų išėjimą, E. Muskas atsakė: „Tai laisva šalis“.

„Be abejo, jei kas nors nesijaus patogiai, jie pagal susitarimą išeis kur nors kitur. Tai gerai“, – sakė jis.