E. Muskas apkaltino „Apple“ cenzūra ir monopoline praktika serijoje tviterio žinučių, teigdamas, kad bendrovė sustabdė reklamą „Twitter“, ir keldamas klausimą, ar „Apple“ ir jos generalinis direktorius Timas Cookas „nekenčia laisvo žodžio Amerikoje“.

„Apple“ taip pat pagrasino neįtraukti „Twitter“ į savo „App Store“, bet nesako, kodėl“, – tviteryje rašė E. Muskas, pateikdamas savo pastarojo meto kritikos priežastį.

E. Muskas taip pat išpeikė 30 proc. mokestį, kurį „Apple“ ima už daugumą pardavimų per bendrovės „App Store“, ir tviteryje paskelbė greitkelio ženklo nuotrauką su dviem galimybėmis: „Mokėti 30 %“ arba „eiti į karą“, o automobilis pasirinko „eiti į karą“ kelią.

Asociatyvioji nuotr.

Daugelis mažesnių bendrovių anksčiau yra smerkusios „Apple“ 30 proc. „App Store“ mokestį, be to, dėl jo vyksta teisinis mūšis tarp „Fortnite“ vaizdo žaidimų kūrėjos „Epic Games“ ir technologijų milžinės.

Tai ne pirmas kartas, kai E. Muskas kritikuoja „Apple App Store“. Gegužę E. Muskas sakė, kad 30 proc. mokestis yra „tiesiogine prasme 10 kartų didesnis, nei turėtų būti“.

Tačiau pirmadienio žinutės dar labiau paaštrino E. Musko ir T. Kuko nesantaiką. E. Muskas nevengė peikti ir kitų aukšto rango milijardierių, anksčiau tviteryje kritikavo tokius milijardierius kaip Jeffas Bezosas ir Billas Gatesas.

Į „Insider“ prašymą pakomentuoti E. Musko tviterio žinutes „Apple“ neatsakė.