Pasak pranešimų, milijardierius nori sukurti „superprogramėlę“, pavadintą „X“, kuri būtų panaši į kinų „WeChat“.

Sekmadienį jis pranešė, kad nori pakeisti „Twitter“ logotipą: „Netrukus atsisveikinsime su „Twitter“ prekės ženklu ir palaipsniui su visais paukščiais“.

Vėliau jis sakė, kad laikinas logotipas pradės veikti vėliau tą pačią dieną.

E. Muskas „Twitter“ paskelbė mirksinčio „X“ atvaizdą, o vėliau per „Twitter Spaces“ garso pokalbį į klausimą, ar bus keičiamas „Twitter“ logotipas, atsakė: „Taip“, pridurdamas, kad „tai turėjo būti padaryta jau seniai“.

Bendrovės vykdomoji direktorė Linda Yaccarino platformoje rašė, kad prekės ženklo keitimas yra nauja įdomi galimybė.

„Twitter“ padarė didžiulį įspūdį ir pakeitė mūsų bendravimo būdą. Dabar „X“ žengs dar toliau“, – sakė ji.

Paukščio logotipas


„Twitter“ interneto svetainėje rašoma, kad jos logotipas, kuriame pavaizduotas mėlynas paukštis, yra „mūsų labiausiai atpažįstamas turtas“. „Štai kodėl mes jį taip saugome“, – priduriama joje.

Naudotojai ir rinkodaros specialistai kritikavo bendrovę, kai šio mėnesio pradžioje E. Muskas paskelbė, kad bus apribota, kiek tviterio žinučių per dieną gali perskaityti įvairių paskyrų turėtojai.

Dienos limitai padėjo augti „Meta“ priklausančiai konkuruojančiai paslaugai „Threads“, kuri per penkias dienas nuo paleidimo sulaukė daugiau nei 100 mln. užsiregistravusiųjų.

Naujausia „Twitter“ komplikacija – praėjusią savaitę bendrovei pateiktas ieškinys, kuriame teigiama, kad ji buvusiems darbuotojams skolinga mažiausiai 500 mln. dolerių išeitinių išmokų.

Elonas Muskas

Nuo tada, kai ją įsigijo E. Muskas, įmonė atleido daugiau nei pusę darbuotojų.