Praėjusią savaitę Marko Zuckerbergo „Meta“ oficialiai pristatė „Threads“ – naująją programėlę, kuri, kaip daugelis tikisi, atstos „Twitter“.

Per mažiau nei penkias dienas „Threads“ programėlę atsisiuntė daugiau nei 100 mln. vartotojų, todėl ji tapo sparčiausiai augančia interneto platforma istorijoje.

„Threads“

Tačiau „Twitter“ vadovai nėra sužavėti konkurencija – trečiadienį bendrovė nusiuntė teisinį įspėjimą M. Zuckerbergui, grasindama paduoti jį į teismą.

„Twitter“ vadovas Elonas Muskas teigė, kad „konkurencija yra gerai, bet sukčiavimas – ne“, tačiau „Meta“ teisiniame laiške paneigė teiginius, kad buvę „Twitter“ darbuotojai padėjo sukurti „Threads“.

Na, o sekmadienį turtingiausias pasaulio žmogus pasiūlė jam ir jo varžovui M. Zuckerbergui spręsti problemas kaip „visiškai suaugusiems žmonėms“: surengti „tiesiogines penio matavimo varžybas“.

Muskas pasiūlė Zuckerbergui surengti penio matavimo varžybas

Skaitmeninis žodžių karas prasidėjo po to, kai praėjusį mėnesį E. Muskas metė iššūkį M. Zuckerbergui surengti rungtynes narve.

„Ultimate Fighting Championship“ prezidentui Dana White'ui patvirtinus, kad E. Muskas rimtai nusiteikęs kovoti su M. Zuckerbergu, pastarasis atsakė: „Atsiųsk man adresą“.

Ir jei manote, kad tai tik geras humoras ir kad E. Muskui iš tikrųjų labai patinka M. Zuckerbergas, prieš pasiūlydamas varžybas „Twitter“ savininkas pavadino „Meta“ vadovą neformaliu žodžiu „cuck“.

Neaišku, koks, E. Musko manymu, „cuck“ apibrėžimas tinka jo varžovui. Žodynas „Merriam-Webster“ pateikia tokius apibrėžimus:

  1. vyras, kurio žmona yra jam neištikima;
  2. neoficialus, menkinantis + dažnai įžeidžiantis: silpnas arba nuolankus vyras;
  3. dažnai vartojamas kaip įžeidžiantis ir paniekinantis terminas, kuriuo vadinamas vyras, turintis politiškai nuosaikių pažiūrų.


Kaip ir minėtosios rungtynės narve, vargu, ar šios konkrečios varžybos kada nors įvyks.