Ieškinį San Francisko federaliniam teismui antradienį pateikė Markas Šobingeris, kuris iki praėjusio mėnesio pabaigos buvo „Twitter“ vyresnysis atlyginimų direktorius. Jis išėjo iš darbo, nes bendrovė nesilaikė įvairių darbuotojams duotų pažadų, įskaitant ir pažadėtų premijų išmokėjimo, rašo CNN.

„Manome, kad į premijas galėjo pretenduoti apie porą tūkstančių darbuotojų“, – sakė M. Šobingerį atstovaujanti advokatė Shannon Liss-Riordan. „Nors tikslaus skaičiaus neturime, tikėtina, kad premijų suma siekia dešimtis milijonų dolerių.“

Į CNN prašymą pakomentuoti situaciją „Twitter“, kuris atleido didžiąją dalį viešųjų ryšių komandos, neatsakė.

Ieškinyje teigiama, kad po to, kai praėjusių metų balandį buvo paskelbta, jog E. Muskas nori įsigyti socialinės žiniasklaidos bendrovę, „daugelis darbuotojų išreiškė susirūpinimą dėl jų kompensacijų ir metinių premijų“ likimo, jei sandoris bus įvykdytas.

Elonas Muskas, „Twitter“

Per kelis mėnesius iki E. Musko įvykdyto „Twitter“ įsigijimo, bendrovės vadovai ne kartą žadėjo darbuotojams, kad 2022 m. premijos bus išmokėtos 50 proc. tikslinės sumos. „Šis pažadas buvo pakartotas ir E. Muskui įsigijus bendrovę“, – teigiama ieškinyje.

Šis ieškinys yra naujausias iš eilės teisinių veiksmų, kurių ėmėsi buvę „Twitter“ darbuotojai po to, kai E. Muskas įsigijo bendrovę ir, skubiai siekdamas sumažinti išlaidas, atleido 80 proc. darbuotojų.

Kitus grupinius ieškinius prieš „Twitter“ pateikė moterys ir neįgalūs darbuotojai, taip pat ir grupė buvusių darbuotojų, kurie apkaltino bendrovę sutarties pažeidimu, nes ji neva nesilaikė pažadų leisti dirbti nuotoliniu būdu ir išmokėti išeitines išmokas.