Satya Nadella Džakartos prezidentūroje kalbėjosi su prezidentu Joko Widodo, savo šalyje dažnai vadinamu tiesiog Jokowi, o po to Indonezijos sostinėje pasakė kalbą dirbtinio intelekto tema.

„Šiandien džiaugiuosi galėdamas pranešti apie 1,7 mlrd. JAV dolerių investicijas į duomenų centrus, kuriomis bus siekiama Indonezijoje sukurti naujausią ir geriausią DI infrastruktūrą“, – susirinkusiai miniai sakė S. Nadella, pridurdamas, kad duomenų centrai Indonezijoje bus pradėti statyti jau netrukus.

„Mes stovėsime šios bangos priešakyje, parūpindami reikalingą naujausios kartos DI infrastruktūrą“, – kalbėjo jis.

„Galutinis mūsų tikslas yra suteikti kiekvienam Indonezijos gyventojui ir kiekvienai įmonei galimybių pasinaudoti šia nauja didele DI banga.“

Jo teigimu, „Microsoft“ dirbti su DI apmokys 840 000 indoneziečių.

Pirmiau S. Nadella prezidentui Jokowi yra sakęs, kad technologijų milžinė per ateinančius ketverius metus „daug investuos“ į DI infrastruktūrą ir debesų kompiuteriją, pranešime spaudai nurodė susisiekimo ir informatikos ministras Budi Arie Setiadis.

Bendrovės „Microsoft“ vadovo teigimu, tai bus „didžiausia vienetinė investicija“ per visą 29 metų bendrovės veiklos šioje šalyje istoriją, paaiškino Budi Arie Setiadis.

Pradėjusi kurti generatyvųjį DI ir 2023 m. sudariusi 13 mlrd. JAV dolerių vertės bendradarbiavimo sutartį su programos „ChatGPT“ kūrėja „OpenAI“, „Microsoft“ sulaukė didelio investuotojų dėmesio.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją