– LOGIN pavadinimas visiems asocijuojasi su technologijų, inovacijų festivaliu. Festivalis išaugo savo rūbą ir plečia savo veiklą?

– Tikrai taip. LOGIN išties jau šešiolika metų asocijuojasi su konferencija, su festivaliu, bet šalia viso to, svarbiausia, su kuo asocijuojasi, tai technologijomis, inovacijomis ir progresu. Išties, geras pasakymas, kad išaugo savo rūbus. Mes ir toliau liekame ir darysime festivalį, tačiau poreikis technologijų naujienų yra kasdien.

Bendrai pasižiūrėjus į prekės ženklo perspektyvą, tai šis pokytis ir naujas žingsnis daryti technologijų naujienų portalą buvo labai organiškas. Apskritai, technologijų naujienos yra tos naujienos, be kurių nebegalime gyventi. Galbūt patys to neįvardijame, bet skaitome jas ir domimės. Tai gali būti naujienos apie naują telefoną, ar mokslo išradimus, bet tai mums labai svarbu.

Bendrai, visa pasaulio žiniasklaida žengia vis labiau į technologijų turinį. Ne vienas medijos gigantas kuria technologijų portalus.

– Technologijos skverbiasi į mūsų gyvenimą vis giliau, paliečia visas mūsų kasdienio gyvenimo sritis. Įdomu, kokios temos, sritys bus gvildenamos portale LOGIN.LT?

– LOGIN.LT bus skirtas tiek pažengusiems technologijų entuziastams, tiek tiems, kurie galvoja, kad nesidomi technologijomis. Turinio yra trys pagrindinės dalys:

Viena dalis skirta vartotojui, kuris turi išmanų laikrodį, telefoną, apsipirkinėja elektroninėse parduotuvėse, naudojasi įvairiomis sveikatinimo programėlėmis ir pan. Yra tiesiog toks kiekvienos dienos technologinių dalykų naudotojas. Mes jas apžvelgsime, lyginsime, vertinsime, rekomenduosime ir pan.

Antra turinio dalis bus labiau skirta technologijų verslui. Kai kalbu apie technologijų verslą, iš karto šalia atsiranda žodis „startuoliai“. Kalbėsime apie startuolių ekosistemą, jų finansavimą, investavimą, sėkmės istorijas, tai, ką jie veikia ir kokius produktus kuria. Žinoma, nepamiršime ir didelių technologijų gigantų, didelių įmonių, kurios rodo pavyzdį ir kitoms įmonėms, bendrai rinkai. Kalbėsime ir apie žmones, kurie ten dirba.

Trečioji dalis turinio bus orientuota labiau į mokslą ir mokslinio progreso dalykus. Tačiau nereikia išsigąsti, kad tai bus labai sudėtinga. Tam ir dirba LOGIN.LT portalo komanda, kad mokslinį turinį paverstume į aiškų ir suprantamą visiems.

Sandra Meškauskaitė-Stepšienė

– Minėjai, kad daugiau dėmesio skirsite startuoliams. Ar bus patarimų, kokios sritys dabar reikalingos, kaip tapti startuoliu?

– Taip, mes tiek Lietuvoje, tiek užsienyje turime daug ekspertų, konsultantų ir patyrusių žmonių, kurie gali padėti pradendantiesiems vystyti verslus. Tikrai turėsime ne vieną žmogų, kurį kalbinsime ir kuris jau dabar mielai sutinka dalintis patarimais. Jei neklystu, pirmasis mūsų video interviu bus jau rytoj, su žmogumi, kuris pasidalins patarimais, kaip reikėtų pradėti vystyti finansinį startuolį.

– Ar portale bus tik straipsnių pavidalo turinys? Paminėjai, kad bus interviu ir video forma. Kokių dar formų galima tikėtis?

– Be abejo, būdami visiškai nauji, turime paklusti rinkai ir vartotojui. Vartotojas sako: noriu ir skaityti, ir žiūrėti, ir klausyti. Turėsime visus šitus variantus. Tiek video formatą, kaip trumpi interviu, tiek reportažai, tiek įvairios laidos, tiek podkastų formatas, galerijos.

Turėsime tokius dalykus kaip produktų atžvalgas, po kurių leisime žmonėms balsuoti, kuris produktas jiems yra artimesnis. Kiek įmanoma, į turinį stengsimės įtraukti ir vartotoją. Tikimės, kad vartotojas įsitrauks.

– Ar patarimais, pastebėjimais, įsitraukdami galės dalintis ir patys skaitytojai?

– Tikrai taip. Ne tik mūsų žurnalistų komanda, ar išorės ekspertai, bet ir skaitytojai gali mums siųsti savo apžvalgas, įvairiausius patarimus, dalintis nuomonėmis. Reikėtų parašyti redakcija@login.lt ir mūsų redaktorius viską peržiūrės, susisieks su žmonėmis, kad būtų galima publikuoti jų apžvalgas.

– O jei kalbėtume ne tik apie apžvalgas kas kurs turinį ir ar prie jo gali prisidėti ir žmonės iš išorės?

– Portalo startui yra reikalingas redakcinė komanda. Normalu, kad žmonės turi pradėti tai daryti ir rodyti pavyzdį, kaip norėtų, kad turinys atrodytų. Tačiau mūsų vizija tokia, kad ne tik suburta redakcinė komanda kurtų turinį, bet ir išoriniai autoriai.

Išorinių ekspertų ir entuziastingų žmonių, kurie domisi inovacijomis, mokslu ir technologijomis, yra tikrai nemažai. Kviečiame ne tik lietuvius, bet ir užsienio ekspertus prisidėti kuriant turinį. Mielai juo dalinsimės.

Norime būti tie, kurie suburia visus iš visų kampelių, o ne atsistoję sako, kad „aš esu pats geriausias“.

LOGIN konferencija, 2020 m.

– Minėjai, kad portalas skirtas ir paprastam žmogui, ir profesionalams. Kaip bus suskirstytos temos pačiame portale?

– Visada svarbiausi žurnalistų ir kitų autorių rengiami turinio projektai bus atsidarius LOGIN.LT. Tai reiškia, kad iš karto atsidarę puslapį matysite projektus, rubrikas, kurios tuo metu yra aktualiausios ir apie kurias kuriame daugiausia naujienų.

Portalas startavo visiškai neseniai, o šiuo metu, galiu atskleisti, viena skaitomiausių naujienų yra apie elektromobilius. Tai ženklas mums ir mūsų komandai, kad reikėtų turėti ir atskirą projektą „LOGIN vairuoja“ arba „LOGIN testuoja automobilius“.

Kiekvienas projektas bus iškeliamas ir matomas. Vadinu tai projektais, nes vasarą turime vienas aktualijas, rudenį – kitas. Taip ir reaguosi, toks mūsų veikimo principas ir yra tam, kad neatsibostume skaitytojui ir patys sau.

Grįžtant prie pagrindinių dalykų, tai vienareikšmiškai technologijų naujienos bus visada. Bendras srautas, tai yra tai, kas vyksta technologijų pasaulyje, bus matomas visada. Startuolių, tai yra verslo sritis, jie niekada nedings iš portalo. Tos pačios apžvalgos ir įžvalgos, jos visada, nepaisant nuo sezono, visada ten bus. Yra tam tikri dalykai, kurie visada bus matomi.

– Minėjai, kad festivalis LOGIN taip pat niekur nedings. Kada jis bus šiemet?

– Šiemet LOGIN festivalis bus birželio 2-3 dienomis, tai šias dienas jau galima rezervuoti. Festivalis bus gyvas planuojame susitikti gyvai, bet be abejo, seksime, kaip reikia reaguoti, kad visi galėtume jaustis saugūs.

Festivalis mums ir portalui yra svarbus įvykis, bet tai nereiškia, kad portalas negalės draugauti su kitais festivaliais ir renginiais, arba, kad festivalis negalės draugauti su kitais portalais. Šioje vietoje yra lanksti sistema ir LOGIN festivalis bus draugiškas ir partnerystėmis dalinsis ne su vienu žiniasklaidos kanalu.

Tai yra kartą metuose vykstantis reiškinys, kuris nori būti visur, visada ir visi nori būti su juo.