„Anichess“ – šachmatų įkvėptas blockchain žaidimas, vienijantis du išskirtinę žaidimo patirtį kuriančius elementus: tradicinius šachmatus ir revoliucinę GameFi koncepciją, kuri apjungia finansus ir žaidimą.

Kaip rašoma pranešime spaudai, GameFi koncepcija patraukli tuo, kad leidžia žaidėjui uždirbti kovojant su kitais ar įveikiant tam tikrus žaidimo lygius. Tokių žaidimų kūrėjai iki šiol minimaliai investavo į grafiką ir paties žaidimo rinkodarą, dažniausiai, nes populiarumo šie žaidimai susilaukia būtent dėl savo GameFi kilmės – žaisk ir uždirbk.

„Anichess“ žaidimo valiuta taps Lympo SPORT žetonai, kuriuos žaidėjai jau dabar naudoti nuolat augančioje „Lympo“ ekosistemoje. SPORT žetonai atveria prieigas ir prie kitų Lympo vystomų blockchain žaidimų.

„Anichess“ kūrėjai šachmatų dvikovoje. Tadas Maurukas (kairėje), Vilius Jastremskas (dešinėje)

„Nors situacija rinkoje nuolat kinta, šių metų antrąjį ketvirtį, vertinant praėjusius metus, rinkos analitikai fiksavo teigiamus augimo rodiklius “blockchain” vaizdo žaidimų rinkoje: bendra sandorių vertė siekė net 1,08 mlrd. USD, o bendras sandorių skaičius per metus išaugo keturis kartus. Vis tik, didžiausias iššūkis, su kuriuo susiduria visi – žaidimų žanras, pati žaidimo strategija ir eiga, vaizdo grafika. Tikiu, kad čia mūsų kuriamas „Anichess“ neturės analogų ir taps pavyzdžiu rinkai. Siekiame, kad daugiau nei tūkstantį metų besitęsianti šachmatų žaidimo tradicija ir naujos, fenomenalios didmeistrių strategijos leis tapti dar niekuomet neregėtų ėjimų liudininkais“, sako „Lympo“ vadovas Tadas Maurukas, kuris prieš metus ėmėsi vadovauti „Blockchain Centre“ Vilniuje veiklai.

Pasak jo, kuriant „Anichess“ jau pradinėje stadijoje ypač daug dėmesio skiriama žaidimo strategijai, vizualinei estetikai. Idant naujasis žaidimas paliktų įspūdį tiek patyrusiems šachmatininkams, tiek mėgstantiems strateginius kompiuterinius žaidimus, „Anichess“ kūrime, jį testuojant ir renkant strategijų bei ėjimų derinius dalyvauja tokios šachmatų pasaulio žvaigždės kaip Magnus Carlsen, Jan-Krzystof Duda, Liem Le ir daugau nei 30 šachmatų meistro titulą turinčių sportininkų.

Žaidimo pristatyme dalyvavo GameFi rinkos lyderiai ir investuotojai

Financial Times“ sparčiausiai augančių įmonių sąraše kotiruojamos „Animoca Brands“ vienas įkūrėjų ir valdybos pirmininkas Yat Siu atskleidžia, kad šiuo metu šachmatai yra viena perspektyviausių e-sporto šakų, ypač populiari tarp investuotojų.

„Neabejoju, kad su tokio lygio pajėgomis mums pavyks sukurti unikalią žaidimo patirtį, kuria galės mėgautis bet kurios e-sporto šakos gerbėjai“, – pranešime spaudai sako Yat Siu.

Planuojama, kad „Anichess“ rinkai bus pristatytas jau kitais metais.