97G2 modelis turi 97 colių (246 centimetrų) ekraną su LG savaimine šviečiančių OLED pikselių technologija. Be šio monstro, LG taip pat siūlys ir mažesnius 42, 48, 55, 65, 77, 83, 88 colių televizorius. Bendrovė teigia, kad 97 colių televizorius yra didžiausias kada nors pagamintas OLED ekranas.

„LG OLED devynerius metus iš eilės išlaikė pasaulio aukščiausios klasės televizorių rinkos lyderių poziciją ir tapo milijonų vartotojų visame pasaulyje favoritais. OLED savaime šviečiantys pikseliai nepriklausomai vienas nuo kito gali būti įjungti ar išjungti, taip atkuriant tobulus juodus atspalvius, neįtikėtinai natūralias spalvas ir begalinį kontrastą. Be foninio apšvietimo technologijos, OLED ekranai leidžia kurti dar neregėtas formas, pavyzdžiui, lanksčius ar susukamus, televizorius“, – pranešime spaudai skelbia bendrovė.
LG 97 colių G2 OLED evo

Naujausia rinkos tyrimų ataskaita, anot LG, teigia, kad šiais metais OLED televizoriai sudarys 55 proc., o 2023 m. – 66 proc. Europos aukščiausios klasės televizorių rinkos. Ataskaita taip pat prognozuoja, kad 2022 m. pasaulyje bus parduota apie 14,9 mln. vienetų didesnių nei 70 colių televizorių, o kitais metais šis skaičius augs iki beveik 17,1 mln.

„Nuolat plėsdama didelių ir itin didelių ekranų OLED televizorių asortimentą, LG galimai ir toliau dominuos aukščiausios klasės televizorių segmente Europoje ir visame pasaulyje“, – tikisi bendrovė.
LG 97 colių G2 OLED evo

97 colių „LG OLED evo Gallery Edition“ televizoriuje naudojama įmonės „OLED evo“ technologija, „α (Alpha) 9 Gen5“ dirbtinio intelekto procesorius ir pažangūs algoritmai, kad vaizdas būtų tikroviškas, o žiūrėjimo patirtis – įtraukianti ir primenanti kino teatrą. 97 colių G2 serijos modelis yra LG „Gallery Design“ – televizorius prigludęs prie sienos, todėl įsilieja į aplinką.