Parama, pasak bendrovės, bus paskirstyta pagrindinėms šalyje jau veikiančioms nevyriausybinėms organizacijoms, įskaitant UNICEF, Jungtinių Tautų vyriausiojo pabėgėlių reikalų komisaro biurą (UNHCR), JT pabėgėlių agentūrą, „iSans“ ir „People in Need“. Taip siekiama padėti iš karo zonos evakuojamiems vaikams bei šeimų nariams.

„Binance“ taip pat sukūrė dedikuotą kriptovaliutų sutelktinio finansavimo svetainę, pavadintą „Ukraine Emergency Relief Fund“. Svetainė skirta žmonėms, norintiems padėti Ukrainai aukojant kriptovaliutomis. Už suaukotas lėšas bus teikiama skubi pagalba pabėgėliams ir vaikams bei finansuojama pabėgėliams skirto maisto, degalų ir atsargų logistika. Pati „Binance“ fondui jau paaukojo kriptovaliutų už daugiau nei 6 mln. JAV dolerių.

„Šis konflikto eskalavimas per pastarąsias dienas giliai sukrėtė mūsų bendruomenę. Mes didžiuojamės, kad sugebėjome greitai sutelkti savo tinklą ir suteikti pagalbą bei paramą tiems, kuriems to reikia. Pagalba apima maistą, kurą, atsargas ir prieglobstį ukrainiečiams, tarp kurių yra daugybė „Binance“ bendruomenės narių. Mes naudojame visus išteklius ir kanalus, siekdami paraginti pasaulio lyderius nedelsiant užbaigti šį konfliktą“, – komentuoja Changpeng Zhao, „Binance“ įkūrėjas ir vadovas.

Kompanija betarpiškai bendradarbiauja su keliomis vietinėmis komandomis Ukrainoje, kurios aktyviai dirba pagreitindamos ukrainiečių perėjimą per sieną į saugias kaimynines šalis.

„Binance“ labdaros fondas per savo Liuksemburgo komitetą nuolat bendradarbiauja su UNICEF. Kartu su šia organizacija fondas teikė pagalbą Libano gyventojams po didelio sprogimo Beirute. Taip pat rėmė vakcinavimo kampanijas visame pasaulyje, rašoma pranešime spaudai.

„Mūsų naujausia auka skirta apsaugoti 7,5 milijonų Ukrainos vaikų gerovę. Nesustabdžius konflikto neabejotinai didės ir vaikų bei jų šeimų poreikiai pagalbai“, – teigia „Binance“ vadovas.

Dabartiniai UNICEF veiksmai apima kritinių atsargų poreikių numatymą ir išdėstymą, saugaus geriamojo vandens tiekimą, paramą pabėgėliams kelyje, vaikų apsaugą, neatidėliotinus švietimo išteklius ir psichosocialinę paramą.

Nuo 2014 metų kritinę pagalbą Ukrainoje teikia ir UNHCR. Organizacija taip pat padeda rasti prieglobstį žmonėms, priverstiems bėgti iš savo šalies.

Pabėgėliais iš Ukrainos rūpinasi ir Tarptautinis strateginių veiksmų tinklas („iSans“), kuris buvo įsteigtas 2020 m. Lenkijoje. Jo pirminis tikslas buvo priimti Baltarusijos piliečius, kurie bėgo nuo Aliaksandro Lukašenkos režimo persekiojimo.

Nevyriausybinė ne pelno siekianti organizacija „People in Need” taip pat jau turi patirties su karo pabėgėliais. Ši organizacija Slovakijoje atveria dar vieną kritinį koridorių bėgantiems iš Ukrainos.

„Binance“ yra didžiausia pasaulyje kriptovaliutų keitykla, įsteigta Honkonge, 2017 metais. Šios bendrovės paslaugomis naudojasi apie 30 mln. vartotojų. Prekybos platformos vienos dienos apyvarta 2021 metais siekė 76 mlrd. JAV dolerių.