65 colių įstrižainė tampa „auksiniu standartu“, kuris leistų mėgautis geriausia kino patirtimi ar įsitraukimu į kompiuterinius žaidimus – priklausomai nuo to, kam dažniau naudosite televizorių kitus 7 metus (maždaug kas tiek laiko vidutiniškai žmonės atnaujina savo televizorių).

Daug apžvalgininkų, renkantis televizorių, sako, kad didesnis yra geriau – netgi turint ribotą biudžetą ir darant kompromisą, verčiau rekomenduoja rinktis didesnį nei geresnių specifikacijų televizorių.

Su tuo tik iš dalies sutinka ir „ACC Distribution“ prekių ženklų vystymo vadybininkas Egidijus Sabaitis.

„Iš principo, didelis vaizdas yra įspūdingesnis. Tačiau yra keletas pusių. Iš vienos pusės, turint svečių namuose visada geriau turėti didesnį televizorių, jiems liks geresnis įspūdis. Bet kartais ergononinė pusė nulemia – 65 colių televizoriaus rekomenduojamas žiūrėjimo atstumas yra nuo 2,5 metrų, tad reikia įsivertinti, ar kambarys yra didelis, ar yra tiek atstumo, kad būtų galima kabinti 65 colių televizorių“, – sako E. Sabaitis.

Be dydžio, televizoriaus kainą daugiausia nulemia techninės savybės – pirmiausia pati ekrano technologija.

„Ką galime lyginti, renkantis televizorių, tai yra kontrastas, arba reikšmė tarp šviesiausios ir tamsiausios spalvos. Tada ryškumas – kuo didesnis ryškumas, tuo geriau vaizdas matomas saulės apšviestame kambaryje. Dar vienas svarbus parametras – reakcijos laikas, arba televizoriaus savybė susitvarkyti su spalvų pokyčiais. Svarbus ir vaizdo atkūrimo dažnis – jei kažkada standartas buvo 60 hz, dabar standartas yra 120 hz. Žiūrėjimo kampas apsprendžia, kiek žmonių galės kokybiškai žiūrėti televizorių – kuo platesnis kampas, tuo mažesni iškraipymai ir poreikis sėdėti priešais televizorių“, – sako E. Sabaitis.

Pigiausi yra paprastus skystųjų kristalų ekranus turintys televizoriai, jų ir savybės prasčiausios. Maždaug už 1000 eurų galima dairytis plataus dinaminio diapazono (HDR) ir kvantinių taškų technologiją turinčių 65 colių televizorių – dažnai jie reklamuojami kaip QLED (nepainioti su OLED). Anot E. Sabaičio, šie televizoriai užtikrina realistiškesnes spalvas, jie taip pat turi didesnį ryškumą, kontrastą ir kitas savybes.

Kainų rėžis tarp 1000-2000 eurų leidžia įgyti pažangiausios technologijos OLED televizorius, kurių įstrižainė siekia iki 65 colių, arba 1,65 metro, o kai kuriais atvejais net ir 77 colių.

Geriausią kainos ir kokybės santykį šiuo metu siūlo pernykščiai modeliai, kurie pigesni, lyginant su pasirodžiusiais naujais.