„Alibaba“ debesų kompiuterijos padalinys pokalbių robotą ketina integruoti visose grupės įmonėse „artimiausiu metu“, tačiau kol kas konkretaus laiko neatskleidžia. Pastaraisiais mėnesiais viso pasaulio technologijų kompanijos metėsi į tekstą generuojančius pokalbių robotus parodžius, kad jie sugeba kurti turinį, neatskiriamą nuo rašyto žmogaus.

„Tongyi Qianwen“ išvertus reiškia „atsakymų paiešką, užduodant tūkstantį klausimų“, „Alibaba“ nepateikė angliško pavadinimo savo pokalbių robotui.

„Esame technologinio istorinio lūžio taške, kurį lemia generatyvusis dirbtinis intelektas ir debesų kompiuterija“, – tikina „Alibaba“ vadovas ir valdybos pirmininkas Danielis Zhangas.

„Tongyi Qianwen“ galės kalbėtis ir kinų, ir anglų kalbomis, pirmiausia jis bus pridėtas į „Alibaba“ susirašinėjimo programėlę „DingTalk“. Pokalbių robotas galės atlikti aibę užduočių, įskaitant pokalbių sukonspektavimą ir pavertimą užrašais, elektroninių laiškų rašymą, verso pasiūlymų rengimą, tikina Kinijos įmonė.

Dar „Alibaba“ tikisi savo kūrinį integruoti į asmeninį asistentą „Tmall Genie“, kuris yra panašus į „Amazon Alexa“.

Anksčiau „Microsoft“ pranešė investuojanti į technologiją milijardus dolerių, ir integruojanti išmaniuosius asistentus į „Office“ paketo programas, tokias kaip „Word“, „Excel“, „PowerPoint“ ir „Outlook“.

„Google“ pristatė savo asistentą „Bard“, pokalbių robotų lenktynėse dalyvauja ir kita Kinijos kompanija „Baidu“.

Antradienį Kinijos kibernetinės erdvės reguliavimo institucija pristatė preliminarų generatyvaus dirbtinio intelekto valdymo priemonių paketą. Pagal siūlomas taisykles įmonės būtų atsakingos už naudojamų duomenų teisėtumą.

Dirbtinio intelekto technologijų sprogimas kelia nerimą aibei aukšto lygio technologijų srities veikėjų: praėjusį mėnesį skambėjo raginimai stabdyti galingų dirbtinio intelekto sistemų mokymą baiminantis grėsmės žmonijai.

Atvirą laišką pasirašė „Twitter“ vadovas Elonas Muskas, „Apple“ bendraįkūrėjas Steve'as Wozniakas ir kiti technologijų ekspertai. „Goldman Sachs“ paskelbė prognozę, kad dirbtinis intelektas gali pakeisti 300 milijonus darbo vietų, o Italija tapo pirmąja Vakarų valstybe, užblokavusia „ChatGPT“ dėl privatumui kilusios grėsmės.