Grupė studentų Kinijoje yra įsitikinę, kad meilės per nuotolį problema išspręsta – artimą ryšį ir kontaktą leis palaikyti bučinių mašina, vartotojams perteikianti autentišką patirtį, susijusią su kitu asmeniu. Žinoma, interneto vartotojų reakcijos į tokį įrenginį buvo labai įvairios ir ne vien tokios optimistinės.

Išradimą patentavo Čangdžou profesinės mechatroninės technologijos institutas rytinėje Kinijos Dziangsu provincijoje, rašo Kinijos „Global Times“. Silikoninis įtaisas su burnos formos moduliu skirtas imituoti bučiuojančiojo lūpų spaudimą, judėjimą ir temperatūrą, naudojant jutiklius.
Bučinių transliavimo mašina

Bučinių aparatą tereikia suporuoti su išmaniuoju telefonu, kuriame veiktų speciali programėlė, taip pat reikėtų įjungti įrenginį į telefono USB lizdą. Programėlėje galima „įkelti“ savo bučinį, naudojant prietaiso burnos formos modulį, o tuomet persiųsti savo partneriui (-ei). Antras prietaisas atkartos gautą bučinį. Mašina gali atkurti netgi garsą, kurį skleidžia ją bučiuojantis vartotojas.

Išradėjas Jiangas Zhongli teigė, kad prietaisą sugalvojo tuomet, kai pats palaikė santykius per nuotolį su savo mergina, rašo „Global Times“.


„Studijuodamas universitete bendravau su mergina per nuotolį, vienintelis kontaktas buvo per telefoną. Štai iš kur atsirado įkvėpimas tokiam įrenginiui“, – vaikiną citavo valstybinė Kinijos žiniasklaida.

Išradėjas pasirūpino, kad mašina būtų skirta tik monogaminiams santykiams – vienu metu galima suporuoti tik du įrenginius, tam reikalingas abiejų šalių sutikimas.

Tačiau neturint poros, programėlė padeda atrasti antrą širdies pusę. Du nepažįstami žmonės gali apsikeisti bučiniais programėlės „bučinių aikštėje“, ir įvertinti, ar vienas kitam patinka. Vartotojai taip pat gali įkelti savo bučinius į programą, kad juos galėtų pasiekti ir patirti kiti.

Šiuo metu silikoninę bučinių mašiną galima įsigyti Kinijos didžiausioje interneto prekybos sistemoje „Taobao“, čia vienas dirbtinių lūpų rinkinys tekainuoja 260 juanių, arba apie 35,5 euro. Perkant įrenginių porą – kainuoja 550 juanių, arba 75 eurus, atrado independent.co.uk. Skaičiuojama, kad per mėnesį buvo parduodama apie 100 tokių įrenginių, tačiau tikėtina, kad pasaulinis dėmesys lūpų pardavimus galėjo padidinti.
Bučinių transliavimo mašina

Sulaukė prieštaringų vertinimų

Nenuostabu, kad bučinių robotas sulaukė prieštaringų vertinimų socialiniuose tinkluose. Tviterio vartotojai buvo ir sužavėti, ir išgąsdinti, kad technologijos galiausiai išstums bet kokią natūralią žmonių sąveiką.

„Tai labiau nei baisu“, „Tai itin keista“, – tokius atsiliepimus rašė tviterio vartotojai.

„Šiandieną man jau pakaks“, – juokavo kitas.

„Tai mane tik dar labiau įtikino, kad santykiai per atstumą yra gana bloga mintis“, – rašė dar vienas vartotojas.

Netrukus prisiminta, kad jau buvo dar vienas drąsus išradimas – 2016 metais pristatytas „Kissinger“ bučinių jutiklinis kilimėlis, tvirtinamas prie telefono.