Pramonė atsipūtė lengviau. Automobilių gamintoja „Hyundai Motor“, gamyklų robotų ir įrengimų gamintoja ABB, Švedijois buitinės technikos gamintoja „Electrolux“ ir kitos įmonės vertina, kad puslaidininkių mikroschemų trūkumas mažėja. Ilgą laiką dėl komponentų strigusi gamyba vėl gali palaipsniui įsibėgėti, pranešė „Reuters“.

Ir pačiu laiku – papildomos mikroschemos gali kiek atlėgti gamintojus spaudžiančios infliacijos gniaužtus, kadangi tuo pat metu brango ir energijos ištekliai, ir finansiniai ištekliai (palūkanos), o vartotojai vis atsargiau skaičiuoja, prieš atverdami pinigines.

Pietų Korėjos automobilių gamintoja „Hyundai“ paskelbė didžiausią ketvirčio pelną per aštuonerius metus, kadangi susilpnėjusi šalies valiuta vonas padidino uždarbį užsienyje, o ir patys korėjiečiai išlaikė didelę automobilių paklausą. Automobilių gamintojos rezultatus pagerino gausėjantis mikroschemų pasirinkimas, tai leido atnaujinti gamybą savaitgaliais, po darbo valandų. Dabar „Hyundai“ tikisi vėl didinti gamybą antrąjį metų pusmetį.