Eglė Tamulionytė, „Vaikų linijos“ kampanijos „BE PATYČIŲ“ koordinatorė, teigė, kad pirmiausia reikia suprasti, kad šiais laikais internetas tapo tokia pat realybe, kaip ir fizinė realybė, tik pirmoji yra virtuali. Pašnekovė pabrėžė, kad suaugę, o taip pat ir vaikai, yra nuolat apsupti interneto, todėl naršymas ir virtualus bendravimas tampa neatsiejama gyvenimo dalimi.

„Manau, kad toks realybių supratimas ir palyginimas yra labai svarbus, nes tai reiškia, kad lygiai taip pat, kaip ir fizinėje realybėje, kur mes kasdien saugome save laikydamiesi tam tikrų saugumo taisyklių, nors kaskart negalvojame, kad mums gali nutikti kas nors blogo, taip ir virtualioje realybėje – internete, turėtume laikytis tam tikrų taisyklių, kad užtikrintume saugumą. Žinoma, interneto nereikėtų vengti, nes vaikams jis suteikia daug džiaugsmo ir naudingų dalykų, tačiau kartu reikėtų prisiminti svarbiausius saugumo principus“, – aiškino E. Tamulionytė.

Svarbiausia – nuoširdumas

„Vaikų linijos“ atstovė atkreipė dėmesį, kad vienas svarbiausių vaikų saugumo internete principų – tėvų žinojimas, ką jų atžalos veikia internete, kokiomis programėlėmis naudojasi, kokiuose puslapiuose lankosi ar kokius žaidimus žaidžia.

„Tik žinodami, ką mūsų vaikai veikia internete, galėsime žinoti, kokių pavojų jiems gali kilti. Pavojų internete yra įvairiausių, tačiau su kuo tiksliai vaikas gali susidurti, pirmiausia, priklauso nuo jo veiklos internete. Būtent dėl to svarbiausias principas yra pažinti, nes tik tada galėsime atitinkamai koreguoti saugumo nustatymus ar imtis kitų priemonių ir veiksmų, o galiausiai – pasiruošti, kad prireikus galėtume savo vaikui padėti ir jį paremti“, – dėstė E. Tamulionytė.