Pasaulyje vien birželį 177 technologijų startuoliai atleido 16 tūkstančių darbuotojų, palyginimui, gegužę atleidimus skelbė 75 įmonės, o atleidimų skaičius buvo panašus, rodo layoffs.fyi renkami duomenys. Tik per pandemijos pradžią regėti didesnį skaičiai, kai 2020 m. balandį atleisti 26,6 tūkst. darbuotojai iš 269 įmonių.

Dar niūresni „TrueUp“ duomenys, rodantys, kad birželį 26 tūkstančiai technologijų specialistų buvo paveikti pokyčių – gegužę tokių buvo 20 tūkstančių. Vidutinės technologijų kompanijos akcijos nuo per metus pasiektų aukštumų yra atpigusios 65,5 procento.

Kapitalo rinkas krečiantis nuosmukis į atleidimus konvertuojasi visuose technologijų sektoriuose: ir finansinių technologijų, ir mobilumo, žaidimų, kriptografinio turto ar kitur. Įmonės stengiasi susimažinti išlaidas: vienos atleidžia dalį komandų, kitos išlaidų mažinimą įgyvendina visuose departamentuose, tačiau tik nedaugelis komentuoja savo sprendimus, vertina techcrunch.com.

Pastaruoju metu apie atleidimus pranešė elektromobilių gamintoja „Tesla“ – tai palies 200 su autopiloto sistemomis dirbusių darbuotojų. O dar anksčiau įmonės savininkas Elonas Muskas įmonės vadovams teigė, kad darbuotojų skaičių įmonėje reikia sumažinti 10-ia procentų, skelbia „The Verge“. Tuo pat metu „Tesla“ uždarė ir biurą Kalifornijoje, kur dirbo minėti darbuotojai. Iš viso bendrovėje pernai metų pabaigoje dirbo 99,3 tūkstančio darbuotojų.

Tačiau Lietuvoje technologijų kompanijos yra geriau pasiruošusios, vertina vietos rinkos ekspertai.