„Lietuvos lazerių pramonė yra vienas stipriausių šalies aukštųjų technologijų sektorių, kuriame veikia apie 60 įmonių ir dirba apie 1600 aukštos kvalifikacijos specialistų. Apie 80 procentų lazerių sektoriaus produkcijos eksportuojama į beveik 80 valstybių, todėl šioje parodoje dalyvaujančios Lietuvos lazerių bendrovės turi galimybių prisistatyti, išplėsti ryšius su užsienio partneriais ir taip dar labiau padidinti eksportą“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Aušrinė Armonaitė

„Photonics West“ yra viena didžiausių fotonikos ir lazerinių technologijų parodų pasaulyje. Šiemet Lietuva pirmą kartą turi nacionalinį stendą, o parodoje dalyvaujantis rekordinis Lietuvos įmonių skaičius rodo Lietuvos įmonių tikslą tapti vis labiau matomiems tiek Kalifornijos valstijoje, tiek apskritai tarptautinėje arenoje, rašoma ministetrijos pranešime.

Lietuvos lazerių pramonė turi solidžią reputaciją ne tik verslo, bet ir akademinių tyrimų srityje. Šiandien 95 iš 100 garsiausių pasaulio universitetų naudoja Lietuvoje sukurtas ir pagamintas lazerių technologijas. Lietuviškų lazerių galima rasti NASA, CERN ir kitose pasaulinio lygio institucijose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją