Nvidia“ užima 80 proc. rinkos ir tikisi įtvirtinti savo dominavimą, rašo BBC.

Be B200 „Blackwell“ lusto, jos vadovas Jensenas Huangas metinėje kūrėjų konferencijoje išsamiai pristatė naują programinės įrangos priemonių rinkinį.

„Nvidia“ yra trečia pagal vertę JAV bendrovė, nusileidžianti tik „Microsoft“ ir „Apple“.

Jos akcijos per pastaruosius metus pabrango 240 proc., o praėjusį mėnesį jos rinkos vertė pasiekė 2 mlrd. dolerių (1,84 mlrd. eurų).

„Nvidia“ teigė, kad pagrindiniai klientai, įskaitant „Amazon“, „Google“, „Microsoft“ ir „OpenAI“, turėtų naudoti naująjį firmos lustą debesų kompiuterijos paslaugoms ir savo dirbtinio intelekto produktams.

Ji taip pat teigė, kad naujosios programinės priemonės, vadinamos mikroservisais, pagerina sistemos efektyvumą, kad verslui būtų lengviau įtraukti dirbtinio intelekto modelį į savo darbą.

Tarp kitų pranešimų – nauja automobiliams skirtų lustų linija, kurioje gali veikti transporto priemonėje esantys pokalbių robotai. Bendrovė teigė, kad Kinijos elektrinių transporto priemonių gamintojai „BYD“ ir „Xpeng“ naudos jos naujus lustus.

J. Huangas taip pat pristatė naują lustų seriją, skirtą humanoidiniams robotams kurti, ir pakvietė kelis robotus prisijungti prie jo ant scenos.

„Nvidia“ pristatė naujausią dirbtinio intelekto lustą

1993 m. įkurta „Nvidia“ iš pradžių buvo žinoma kaip kompiuterių lustų, skirtų grafikai apdoroti, ypač kompiuteriniams žaidimams, gamintoja.

Dar gerokai prieš dirbtinio intelekto revoliuciją ji ėmė į savo lustus įtraukti funkcijas, kurios, pasak jos, padeda mašinų mokymuisi, o investicijos padėjo jai užimti didesnę rinkos dalį.

Dabar ji laikoma pagrindine įmone, kurią reikia stebėti, siekiant nustatyti, kaip sparčiai dirbtinio intelekto technologijos plinta verslo pasaulyje.