Įsirašei VPN ir jau manai, kad sutaupysi pirkdamas internete? Pasirodo, ne viskas taip paprasta. Gal tavo IP adresas ir amerikietiškas, o kokia tavo mokėjimo kortelė ir kokį adresą įvesite pirkdami?

Ten, kur labiausiai tikimasi sutaupymų, pvz., perkant skrydžius ar viešbučius, kainos Europoje dažniausiai tiesiog sutampa, rodo LOGIN.LT eksperimentas. Galbūt dėl to, kad ES draudžiama diskriminuoti vartotojus pagal jų vietą ar pilietybę, visi turi teisę pasinaudoti tokiais pačiais pasiūlymais, o jei kaina „paderinama“ algoritmų būdu, apie tai turi būti skaidriai pranešta.

Žinoma, kaip Lenkijoje galima atrasti pigesnės duonos ir dešros, juo labiau ir internete kitose šalyse galima atrasti ir kelis kartus mažesnių kainų. Tačiau tai dar nereiškia, kad būnant Lietuvoje visuomet pavyks tomis kainomis pasinaudoti.

Nors prekybininkų gudrybių arsenalas platus, vartotojai irgi turi galimybių juos „apžaisti“. Štai vienas būdas, kurį paminėjo kainų palyginimo portalo „Pricer.lt“ įkūrėjas Arūnas Vizickas: išsirinkai viešbutį kurioje nors platformoje – eik tiesiai į paties viešbučio svetainę ir dažnai ten rasi mažiausią kainą.