ES tikisi, kad DMA privers didžiąsias technologijų platformas atverti savo uždarus sodus. Lapkričio 1-ąją įsigalioja naujos ES taisyklės, kurios gali visiškai pakeisti internetą ir apsunkinti gyvenimą didžiosioms pasaulio technologijų kompanijoms.

ES Skaitmeninių rinkų aktas turėtų priversti „Amazon“, „Google“, „Meta“ atverti savo platformas, sudaryti galimybių platesnei prieigai. Tai gali iš esmės pakeisti tai, ką žmonės gali daryti su programėlėmis, prietaisais, vertina „Wired“. Tiesa, SRA bus taikomas nuo 2023 m. gegužės mėn. pradžios.

„Tikimės, kad pasekmės bus reikšmingos“ , – teigia ES pareigūnas, padėjęs priimti naujas taisykles metų pradžioje, Gerardas de Graafas. Jis praėjusį mėnesį tapo naujo ES biuro San Franciske direktoriumi “ biuras buvo įsteigtas ir tam, kad išaiškintų teisės aktų pasikeitimus didžiosioms technologijų kompanijoms. G. de Graafas patikina, kad įmonė bus priverstos atverti savo saugomus „uždarus sodus“.

„Jei naudojate „iPhone“, turėtumėte turėti galimybę atsisiųsti programas ne tik iš „App Store“, bet ir iš kitų programėlių parduotuvių arba iš interneto“, – pavyzdį pateikė jis.

Pagal naująjį aktą reikalaujama, kad dominuojančios platformos įsileistų mažesnius konkurentus.

Tai taip pat gali paveikti ir „Meta“ – pvz., jos programėlė „WhatsApp“ gali būti priversta priimti žinutes iš konkuruojančių programėlių, tokių kaip „Signal“ ar „Telegram“.