iPhone“ telefono programėlė bus atnaujinta „iOS 17“, įskaitant atnaujintą dizainą, pagal kurį raudonas skambučio nutraukimo mygtukas bus perkeltas į ekrano apačią dešinėje, šalia kitų funkcijų, praneša CNN.

Šiuo metu šis mygtukas yra atskirai telefono programėlės apačioje, viduryje, po mygtukais, skirtais nutildyti garsą, pasiekti klaviatūrą arba pridėti skambutį.

Naujasis skambučių ekranas, kurį jau galima atsisiųsti kūrėjams skirtoje beta versijoje, sukėlė audringą „iOS“ naudotojų reakciją socialinėje žiniasklaidoje.

„iOS 17“ mygtukas „FaceTime“ dabar yra ten, kur anksčiau buvo skambučio pabaigos mygtukas“, – rašė vienas naudotojas „Twitter“. „Linkiu sėkmės prie to priprasti.“

Tikėtina, kad šiuo pakeitimu siekiama supaprastinti telefono programėlės išvaizdą ir visas funkcijas sudėti į vieną vietą. „Apple“ neatsakė į CNN prašymą pakomentuoti.

Gegužę vykusioje kasmetinėje pasaulinėje programuotojų konferencijoje bendrovė pristatė daugybę naujų įrankių, kurie bus įdiegti į „iOS 17“ ir kurie leis skambinti bei siųsti žinutes kitiems asmenims labiau suasmeninti ir pritaikyti.

Kai kurie įrankiai leis skambinti ir siųsti labiau suasmenintas žinutes kitiems asmenims. Pavyzdžiui, naudotojai galės kurti paveikslėlius, kurie bus rodomi kam nors skambinant ir priimant to žmogaus skambutį.

Tuo tarpu nauja funkcija „Live Voicemail“ realiuoju laiku perrašys skambinančiojo žinutę, kad naudotojai galėtų nuspręsti, ar skambutį ignoruoti, ar priimti, o įrankis „NameDrop“ leis naudotojams dalytis savo kontaktiniais duomenimis laikant du „iPhone“ arti vienas kito. Be to, „FaceTime“ palaikys galimybę palikti vaizdo žinutes, kai kas nors negali kalbėti.

Kiti „iOS 17“ pokyčiai: tikslesnis automatinis taisymas, patobulintas diktavimas „iMessage“ žinutėje ir operatyvesnė „Siri“. Įprastai „Apple“ savo naujausią mobiliąją operacinę sistemą pristato rugsėjo mėnesį, po kasmetinio „iPhone“ renginio.