Apple“ gerbėjai teigia pastebėję, kad jų telefonai naktį vis išsijungia ir dėl to rytais nesuveikia žadintuvas, rašo ladbible.com.

Pasak jų, rytais telefono atrakinimui reikia naudoti PIN kodą, o ne veido atpažinimo funkciją, o tai rodo, kad telefonas buvo išjungtas ir vėl įjungtas.

Tačiau jei jie neperkrauna savo įrenginių, kodėl taip nutinka?

Šią problemą internete iškėlė „Reddit“ naudotojas „9to5Mac“, kuris sureagavo į kito naudotojo pranešimą.

„Šiandien atsibudau 5 val. ryto ir supratau, kad mano žadintuvas nesuveikė. Pagalvojau, kad galbūt pramiegojau žadintuvą, tačiau to niekada nėra buvę.

Be to, mano sūnus paprastai keliasi 7.30 valandą ryto, o 7.50 jis vis dar miegojo. Aš jį pakėliau, o jis taip pat sakė, kad negirdėjo savo žadintuvo. Tai yra labai keista“, – rašė jis.

Šis naudotojas nebuvo vienintelis, kuriam taip nutiko. Po įrašu pasipylė komentarai, kad kitų žmonių žadintuvai taip pat nesuveikė.

Jei norite patikrinti, ar jūsų „iPhone“ naktį buvo išjungtas, galite nueiti į „Settings“ skyrių „Battery“ ir pažiūrėti į akumuliatoriaus būklės grafiką.

Jei jame yra neapskaityto laiko, telefonas tikriausiai buvo išjungtas.

Kitas „Reddit“ naudotojas rašė: „Patikrinau akumuliatoriaus nustatymus, kurie rodo, kad telefonas išsijungė apie 1 val. nakties. Kodėl taip nutiko?“

Panašu, kad tai paveikė įvairių „iPhone“ įrenginių savininkus, ne tik turinčius naująjį „iPhone 15“ modelį.

Gali būti, kad ši problema susijusi su „iOS 17“ programine įranga, o ne su konkrečiais modeliais.

„iDeal“ atstovas: kol kas gedimų nepastebėta

Andrius Mežetis, autorizuotų „Apple“ parduotuvių tinklo „iDeal“ mažmeninės prekybos vadovas komentuoja, kad nuo „iPhone 15“ serijos modelių prekybos pradžios į autorizuotus servisus visose Baltijos šalyse nė karto nebuvo atneštas šios linijos įrenginys dėl baterijos problemų ar gedimų.

„Vartotojams rekomenduojame visada naudotis tik naujausia operacinės sistemos versija. Tai svarbu ne tik dėl sklandaus įrenginio bei jo baterijos veikimo, bet ir saugumo užtikrinimo“, – komentuoja A. Mežetis.

„iPhone 15“

Pasak jo, jei pastebima, kad baterija išsikrauna labai greitai ir tuo metu nėra naudojamos jokios programėlės ar žaidimai, tai gali būti baterijos nusidėvėjimą rodantis požymis.

„Tokiu atveju rekomenduojame pasitikrinti baterijos talpą, ir, esant poreikiui, kreiptis į gamintojo autorizuotą servisą“, – pataria A. Mežetis.