Internetinis finansų brokeris „Robinhood“ toliau ritasi nuokalne. Nepraėjo nė trys mėnesiai nuo tada, kai „Robinhood“ atleido 9 procentus darbuotojų balandį – tuomet atsisakyta 300 darbuotojų ir skaičiuota, kad lieka 3,1 tūkstančio. Dabar pranešama, kad atleidžiami dar 23 procentai darbuotojų, tai galėtų sudaryti apie 713 darbuotojų. Įmonėje lieka apie 2,4 tūkst. darbuotojų.

„Robinhood“ bendraįkūrėjas ir vadovas Vladas Tenevas savo įraše komentavo, kad atleidimai paveiks visų funkcijų darbuotojus, tačiau daugiausia jų bus iš įmonės operacijų, rinkodaros, ir programos valdymo funkcijų.

Pats V. Tenevas asmeniškai prisiėmė atsakomybę, esą „Robinhood“ per daug pasisamdė darbuotojų per bumą, kuris buvo 2021 metais. Jis paaiškino, kad praėjusiais metais įmonė samdė darbuotojus vertindama, kad padidėjusi mažmeninių vartotojų paklausa tęsis ir 2022 metais.

„Naujoje aplinkoje mes veikiame turėdami daugiau darbuotojų nei derėtų. Kaip vadovas, aš patvirtinau ir prisiėmiau atsakomybę už ambicingą mūsų personalo trajektoriją – aš dėl to atsakingas“, – pripažino V. Tenevas.

Dar jis paaiškino, kad ankstesni atleidimai nebuvo pakankami.

„Nuo to laiko pastebėjome, kad makroekonominė aplinka tik dar labiau pablogėjo, infliacija pasiekė aukščiausią lygį per 40 metų, kartu sugriuvo kriptovaliutų rinka. Tai dar labiau sumažino klientų prekybos apimtis ir patikėtą turtą“, – rašė jis.

„Robinhood“ paskelbtoje naujoje finansinėje ataskaitoje matyti, kad ketvirčio pajamos sumažėjo 44 procentais, lyginant su laikotarpiu prieš metus. Mėnesio aktyvių vartotojų skaičius birželį buvo 34 procentais mažesnis. Klientų valdomo turto vertė sumažėjusi 37 procentais. O ketvirčio grynasis nuostolis siekė 295 mln. dolerių. Įmonė tikisi šiemet išlaidas susimažinti 7-10 procentų, lyginant su praėjusiais metais.
Robinhood programėlė

„Robinhood“ akcijų kaina rinkose šiemet itin svyruoja. Šiuo metu akcijos kainuoja net 90 procentų mažiau, nei tuomet, kai jos buvo aukštumose ties 85 doleriais.

Nelepina „Robinhood“ ir rinkos prievaizdai – „The Wall Street Journal“ pranešė, kad Niujorke Finansinių paslaugų departamentas įmonei skyrė 30 mln. dolerių bauda, už pažeidimus, susijusius su pinigų plovimo prevencija, kibernetiniu saugumu, ir vartotojų apsauga teikiant kriptovaliutų paslaugas.

„Robinhood“ nėra vienintelė, kuri nusprendė per trumpą laiką skelbia apie antrą atleidimų etapą. „TechCrunch“ rašo, kad „Gemini“ užtruko 7 savaites pranešti apie naujus atleidimus po to, kai atleido 10 procentų savo darbuotojų – dabar atleidžia dar 7 procentus.