Kaip nurodoma pranešime, platforma „Crew United“, leidžianti prisistatyti ir parodyti savo filmografiją, užmegzti ryšius su naujais talentais ir laisvai samdomais specialistais, plečiasi 5 šalyse: Italijoje, Ispanijoje, Graikijoje, Rumunijoje bei Lietuvoje.

„Mes siekiame sukurti Europoje įvairesnę, skaidresnę ir įtraukesnę kino bendruomenę, kuri jau dabar geba ne tik kurti vis daugiau multikultūrinio kokybiško turinio, bet kartu sprendžia vis didėjančius iššūkius, tokius kaip ekologinis tvarumas ir socialinis sąmoningumas, kvalifikuotų darbuotojų trūkumas ir dirbtinio intelekto poveikis kūrybai." – sakė vienas iš „Crew United“ įkūrėjų, generalinis direktorius Oliveris Zengleinas.

„Mūsų industrija auga taip sparčiai, kad Lietuvoje jau seniai jaučiamas itin didelis visos eilės specialistų trūkumas. Tai neigiamai veikia įvairius filmų gamybos procesus, kaitina darbo rinką ir sukelia daug rūpesčių prodiuseriams. Kita vertus, turime nemažai aktorių ir jaunųjų talentų, kurie neranda tinkamų projektų Lietuvoje ir mielai pasinaudotų darbo pasiūlymais užsienyje. Lietuvoje pradedanti veikti platforma padės pasiekti tikslus tiek vieniems, tiek kitiems." – teigė „Crew United Lietuva“ vadovas Romanas Matulis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją