Remiantis kompanijos Pasaulinių reikalų prezidento Nicko Cleggo, Europos naudotojai galės naudotis tokiomis funkcijomis kaip „Reels“, „Stories“ ir paieška „Facebook“ ir „Instagram“ tinkluose nematydami turinio, kuris pateikiamas vartotojams pagal „Meta“ rekomendacijų algoritmus. Taigi, „Instagram“ ir „Facebook“ vartotojai galės matyti daugiau turinio, kurį pasirenka patys, o ne tą, kurį parodo dirbtinio intelekto algoritmai, praneša „The Verge“.

Facebook/Meta/Google/Amazon/Microsoft/Apple

„Pavyzdžiui, „Facebook“ ir „Instagram“ vartotojai galės peržiūrėti tik jų sekamų žmonių vaizdo siužetus „Stories“ ir „Reels“, kurie bus išdėstyti chronologine tvarka nuo naujausio iki seniausio. Jie taip pat galės peržiūrėti paieškos rezultatus, pagrįstus tik jų įvestais raktažodžiais, o ne suasmenintus konkrečiai jiems pagal jų ankstesnę veiklą ir asmeninius interesus“, – rašo N. Cleggas.

Šiuo metu „Meta“ atlieka sisteminius pakeitimus, kad atitiktų ES Skaitmeninių paslaugų aktą (DSA) – naują reglamentą, kuris turės įtakos tam, kaip technologijų bendrovės pritaiko turinį vartotojams savo platformose. DSA reikalaujama, kad pasaulinės interneto platformos leistų naudotojams atsisakyti pačios kompanijos siūlomų asmeninių turinio rekomendacijų. Šį mėnesį apie panašų savo paslaugos pakeitimą Europoje paskelbė „TikTok“. Meta teigia, kad ji turės atitikti DSA reikalavimus iki šio mėnesio pabaigos.

 Instagram Verified ženklelis (Pixabay nuotr.)

„Instagram“ ir „Facebook“ naudotojai jau dabar gali peržiūrėti pasirinktas paslaugų dalis naudodami tik chronologinius kanalus be dirbtinio intelekto algoritmų rekomenduojamo turinio.

Pasak N. Cleggo, diegiami pakeitimai „Stories“, „Reels“ ir „Search“ – tai tik dalis daugelio darbų, kuriuos atlieka „Meta“, kad atitiktų DSA reikalavimus. Šiuo metu daugiau nei 1000 „Meta“ darbuotojų dirba, kad kompanijos teikiamos paslaugos vartotojams atitiktų naująsias taisykles. Anot kompanijos, taip pat bus platformose bus palengvinta pranešimų apie neteisėtą turinį teikimo sistema ir kt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją