„Naujasis išmanusis laikrodis „Watch 4 Pro“ tęsia geriausias šios serijos tradicijas, todėl daug dėmesio skirta ne tik atspariai, bet ir stilingai įrenginio išorei. Taip pat nuosekliai tobulinti ir kiti laikrodžio aspektai: sveikatos stebėsenos funkcijos, suderinamumas su kitais įrenginiais bei net du baterijos veikimo režimai. Todėl tai išmanusis laikrodis, kuriame atrandamas balansas tarp stilingos, bet patvarios išorės ir skirtingų funkcijų gausos, kurių nepertraukiamą veikimą užtikrina vienu įkrovimu ilgai veikianti baterija“, – teigia Urtė Eidžiūnaitė, „Huawei“ produktų mokymų vadovė Lietuvoje.

Urtė Eidžiūnaitė

Futuristinė estetika


„Kalbant apie laikrodžio dizainą, ryškiausiais jo akcentais tampa patvarus aeronautikos klasės titano korpusas ir sferinis laikrodžio safyro stiklas, kuris sukurtas taip, kad jo nepažeistų išorės veiksniai. Šį medžiagų derinį papildo ir skaitmeninė jo pusė, nes laikrodis pristatomas su plačiu ciferblatų pasirinkimu: galima rinktis iš daugiau nei 20 tūkst. intuityvių dizainų, o taip pat siūloma ir specialiai šiems laikrodžiams pritaikyta „Discovery“ serija, kuri skirta kosminiams reiškiniams“, – pažymi U. Eidžiūnaitė.

7 sveikatos rodiklių apžvalga per vieną minutę


Kaip teigia U. Eidžiūnaitė, pagrindiniu laikrodžio išskirtinumu rinkoje yra unikali, į sveikatos stebėseną orientuota funkcija, kuria naudotis greitai įprantama.

Viena svarbiausių išmaniojo laikrodžio paskirčių – laiku informuoti vartotoją apie jo savijautą bei pateikti kuo išsamesnę informaciją apie skirtingus sveikatos rodiklius. Būtent su tuo susijusi ir visiškai nauja funkcija – svarbiausių 7 sveikatos rodiklių apžvalga, kuri pateikiama vos per vieną minutę. Pasirinkus šią funkciją, išmanusis laikrodis stebės ir per minutę pateiks EKG, širdies susitraukimų dažnio, SpO2, streso, odos temperatūros, arterijų standumo bei kvėpavimo patikros duomenis. Šią patikrą galima atlikti prieš ar po aktyvesnės veiklos, atsikėlus ryte bei darbo metu, kai jaučiame, kad patiriame daugiau streso nei įprasta“, – sako U. Eidžiūnaitė.

Nepriklausomybė nuo telefono


„Šiandien išmanieji laikrodžiai dažnu atveju gali pilnai pavaduoti išmanųjį telefoną atliekant svarbiausias funkcijas. Pavyzdžiui, turint „Watch 4 Pro“ tiek skambinti, tiek priimti skambučius galima naudojantis vien laikrodžiu, neturint šalia telefono. Tai užtikrina „eSIM“ funkcija. Taip pat neturint po ranka telefono, bet norint pasitikslinti maršrutą, visada galima pasikliauti išmaniojo laikrodžio navigacija. Tiek vartotojo buvimo vieta, tiek maršrutas realiuoju laiku bus patogiai matomas ant riešo. Be to, šis išmanusis laikrodis yra lengvai suderinamas su „iOS“ ir „Android“ operacinėmis sistemomis“, – išskiria U. Eidžiūnaitė.

„Huawei Watch 4 Pro“

Du baterijos veikimo režimai


Pasak U. Eidžiūnaitės, priklausomai nuo naudojimosi įpročių, naujasis laikrodis siūlo du skirtingus baterijos veikimo režimus.

„Norintiems išbandyti visas jo funkcijas ir aktyviai naudojantis išmaniuoju laikrodžiu, tinkamiausias yra standartinis baterijos veikimo režimas. Šiuo režimu įprastomis naudojimosi sąlygomis laikrodis vienu įkrovimu tarnaus iki 4,5 dienos. Tuo metu ypač ilgo baterijos veikimo režimu vienu įkrovimu įprastomis naudojimosi sąlygomis „Watch 4 Pro“ veiks iki 21 dienos. Svarbu paminėti tai, kad net ir pasirinkus ypač ilgo baterijos veikimo režimą, šiame laikrodyje galima toliau naudotis treniruočių, sveikatos stebėsenos ar „Bluetooth“ laisvų rankų skambučių funkcijomis“, – apibendrina U. Eidžiūnaitė.