Google“ dizaino kalba „Material You“ pagaliau atkeliauja į „Chrome“ (po tam tikrų eksperimentų praeityje), o tai reiškia daug suapvalintų kampų ir pastelinių spalvų, rašo arstechnica.com.

Naujo skirtuko puslapyje jau seniai yra mygtukas „Pritaikyti „Chrome“, tačiau dabar jį atidarius bus galima pasirinkti „Material You“ spalvų parinktis, kurios atrodo tarsi ištrauktos tiesiai iš „Android“.

Tiesa, vis dar bus galima pasilikti įprastą baltą temą, jei nenorite išbandyti naujų spalvų, tačiau panašu, kad numatytoji spalva dabar vėl yra mėlyna, o ne pilka, kaip ankstesnėse „Chrome“ versijose.

Adreso juostoje esančią SSL užrakto piktogramą pakeitė nustatymų jungiklis, o meniu perkeltas į kairę naršyklės pusę (bent jau „Windows“ sistemoje).

Visos teksto ir piktogramų linijos buvo patobulintos – tapo storesnės, o kai kurie dalykai, pavyzdžiui, žymeklių aplankai, turi visiškai naujas piktogramas.

Įrankių juostos viršutinis kairysis ir dešinysis kampai bei meniu yra suapvalinti. O skirtukų kampai taip pat dar labiau suapvalinti nei anksčiau.

„Google“ taip pat žada ilgesnį ir išsamesnį meniu, o pastaruoju metu labai pamėgo ir šoninių juostų idėją. Naujas „Google“ mygtukas „G“ įrankių juostoje atvers „Google“ paiešką šoninėje juostoje.

„Google“ taip pat teigia atnaujinanti „Chrome“ „Saugaus naršymo“ blokų sąrašą. Anksčiau jis buvo atnaujinamas kas 30-60 minučių, o dabar visos svetainės bus tikrinamos realiuoju laiku.

Privatumo požiūriu tai neskamba labai gerai, tačiau „Google“ jau dabar gauna visus jūsų svetainių duomenis iš tokių funkcijų kaip sinchronizavimas, paieška ir visi kiti dalykai, kuriuos atliekate naršyklėje.