Pranešama, kad technologijų milžinė šią priemonę pademonstravo ne tik „The New York Times“, bet ir „The Washington Post“ bei „News Corp“, kuriai priklauso „The Wall Street Journal“, vadovams.

Remiantis žmonių, dalyvavusių pristatyme, pranešimais, „Genesis“ gali kurti straipsnius iš jai pateiktų duomenų, nesvarbu, ar tai būtų einamieji įvykiai, ar kitokio pobūdžio informacija.

„Google“ mano, kad žurnalistai galėtų naudoti šį įrankį kaip tam tikrą pagalbininką, kuris automatizuotų kai kurias užduotis ir palengvintų žurnalistų darbą, rašo „Engadget“.

Kai kurie demonstraciją matę žmonės ją apibūdino kaip „nerimą keliančią“. Jie taip pat teigė, kad atrodo, jog neatsižvelgiama į darbą, kurį tenka atlikti rašant tikslius ir lengvai suprantamus straipsnius.

Niujorko miesto universiteto žurnalistikos profesorius Džefas Džarvisas laikraščiui „The Times“ sakė, kad žurnalistai turėtų naudotis šia priemone, „jei ši technologija galėtų patikimai pateikti faktinę informaciją“.

Kadangi „Google“ dar nepradėjo naudoti „Genesis“, negalime pasakyti, ar ji iš tikrųjų galės tai padaryti, ar dėl to lengvai gali būti paskleista dezinformacija.

„Google“ sparčiai diegia dirbtinio intelekto technologijas, siekdama pasivyti „Microsoft“ remiamą bendrovę „OpenAI“.

Jos generatyvinio dirbtinio intelekto technologija „Bard“ buvo pagauta skleidžianti dezinformaciją vos tik debiutavusi socialiniame tinkle „Twitter“.

„Google“

Kai kurių leidinių bandymai naudoti dirbtinio intelekto įrankius nepasisekė. „CNET“ turėjo atlikti pataisymus po to, kai sužinojo apie esmines klaidas daugumoje iš 77 dirbtinio intelekto parašytų straipsnių, kuriuos paskelbė su „CNET Money“ prierašu.

Šį mėnesį „Gizmodo“ io9 paskelbė „Žvaigždžių karų“ straipsnį, kuriame buvo daug klaidų, priskiriamų „Gizmodo Bot“. Redaktoriaus pavaduotojas Jamesas Whitbrookas sakė, kad svetainės redaktorių komanda nedalyvavo publikuojant straipsnį, todėl prieš jį išleidžiant nebuvo suteikta galimybė jį pataisyti.