Pasak „Google“ darbuotojų sąjungos „Alphabet“, vykdydama išlaidų mažinimo priemones, „Google“ atleido tūkstantį savo darbuotojų, rašo „The Guardian“.

Darbuotojų skaičiaus mažinimas vykdomas „Google“ siekiant „atsakingai investuoti į didžiausius bendrovės prioritetus ir dideles būsimas galimybes“, sakoma bendrovės pranešime.

„Kai kuriose komandose ir toliau vykdomi tokio pobūdžio organizaciniai pokyčiai, kurie apima kai kurių pareigų panaikinimą visame pasaulyje“, – teigiama joje.

Iš pradžių „Google“ teigė panaikinsianti kelis šimtus pareigybių inžinerijos, techninės įrangos ir „Google Assistant“ (virtualaus asistento) komandose. Kitą dieną „Alphabet“ darbuotojų profesinė sąjunga nurodė, kad šis skaičius siekia tūkstantį darbuotojų.

Darbuotojų atleidimai buvo vykdomi po to, kai „Google“ ir jos patronuojančiosios bendrovės „Alphabet“ vadovai pažadėjo mažinti sąnaudas. Prieš metus „Google“ pranešė, kad atleis 12 tūkst., t. y. apie 6 proc. savo darbuotojų.

„Google“

Tą pačią dieną, kai pasirodė žinia apie etatų mažinimą, „Google“ paskelbė, kad atsisakys 17 „nepakankamai naudojamų“ „Google“ asistento funkcijų, įskaitant audioknygų atkūrimą, el. laiško išsiuntimą ar meditacijos seanso „Calm“ pradžią naudojant balso komandą.

Įraše platformoje „X“ – anksčiau žinomame kaip „Twitter“ – „Alphabet“ darbuotojų sąjunga darbo vietų mažinimą apibūdino kaip „dar vieną nereikalingų atleidimų etapą“.

Pirmosiomis koronaviruso pandemijos dienomis „Google“ patyrė rekordinį augimą, tačiau per pastaruosius metus sulėtėjus šiai plėtrai, jai teko pakoreguoti savo verslo prognozes.

Šiuo metu „Google“ įnirtingai konkuruoja su „Microsoft“, nes abi įmonės siekia pirmauti dirbtinio intelekto srityje. Pastaroji padidino savo dirbtinio intelekto pasiūlymus, kad galėtų konkuruoti su „Google“ ir rugsėjį pristatė dirbtinio intelekto „Copilot“ funkciją.