Iki šiol feisbuke ir instagrame taisyklės draudžia moterims, bet ne vyrams, vaizduoti nuogą krūtinę. Tačiau daugiau nei prieš dešimtmetį kilo ginčas po to, kai platformoje pašalinta kūdikius maitinančių motinų nuotraukų, dėl to buvo kilusių protestų prie feisbuko būstinės.

Tačau sausio 17 d. „Meta“ taryba apsisprendė – tai grupė akademikų, politikų ir žurnalistų, konsultuojančių bendrovę turinio moderavimo politikos klausimais. Taryba rekomendavo „Meta“ pakeisti suaugusiųjų nuogumo ir seksualinės veiklos bendruomeninį standartą: „kad jis būtų nustatomas pagal aiškius kriterijus, atitinkančius tarptautinius žmogaus teisių standartus“.

Taip taryba nusprendė po to, kai „Facebook“ cenzūravo du įrašus iš paskyros, kuri priklauso porai sudarytai iš translyčio ir belyčio asmens. Užblokuotuose įrašuose pora demonstravosi pusnuogiai, tačiau uždengtais speneliais, užrašais buvo renkami pinigai operacijai.

Vartotojai tokius įrašus pažymėjo, juos peržiūrėjo mašininė sistema ir pašalino. Pora apskundė sprendimą ir galiausiai „Meta“ įrašus atkūrė.

„Meta“ patariamoji taryba nustatė, kad šiuo metu socialinių tinklų politika grįsta dvejopu požiūriu į lytį, ir išskiriami vyrų ir moterų kūnai, o taisyklės dėl spenelių yra neaiškios, kuomet kalbama apie vartotojus, kurie transeksualūs, interseksualūs ar belyčiai.

Taryba rekomenduoja „Meta“ nustatyti aiškius, objektyvius ir žmonių teises gerbiančius kriterijus, kad su visais žmonėmis elgiamasi būtų laikantis tarptautinių žmogaus teisių standartų.

„Meta“ per 60 dienų turės viešai nuspręsti dėl tarybos rekomendacijos.