Dėl neaiškių priežasčių įžymybės populiariausiame pasaulio socialiniame tinkle „Facebook“ trečiadienį neteko reikšmingos dalies savo sekėjų. Dalis vartotojų skundžiasi ir tuo, kad kai kurios paskyros apskritai nepasiekiamos. Spėjama, kad gali būti įsivėlusi klaida ar techniniai gedimai, tačiau oficialių bendrovės paaiškinimų tebelaukiama.

Pats „Meta“, valdančios „Facebook“, įkūrėjas M. Zuckebergas trečiadienį teturi 9993 sekėjus, nors dar antradienį jų buvo beveik 100 milijonų.

„Meta“ vadovas Lietuvai bendrovėje „Httpool Lithuania“ Justinas Jautžemis paaiškina, kad problema globali, nėra aišku, kiek šalių paveikta, jis patikina, kad įsivėlę techniniai sutrikimai.

„Meta“ apie šią problemą žino ir ieško sprendimo, kol kas dar nėra aišku, kada jis bus“, – sako jis.

Apie 15.30 val. Lietuvos laiku sekėjų skaičiai feisbuke, panašu, jau buvo atvaizduojami tinkamai.

Lietuvos visuomenininkų sekėjų skaičius sumažėjo dešimtimis kartų

Pasipylė skundai

Trečiadienį dėl sumažėjusio sekėjų skaičiaus skundėsi daug įžymybių visame pasaulyje. Neaplenkė tai ir lietuvių.

Pvz., Andrių Tapiną vietoje pustrečio šimto tūkstančio sekėjų, šiuo metu feisbuke teseka 9974 asmenys. Panašu, kad 10 tūkst. riba yra kažkuo reikšminga – Saugirdą Vaitulionį šiuo metu seka 9953 asmenys, Olegą Šurajevą – 9977, kartais mažiau nei anksčiau.

„Apie pradingusius tūkstančius sekėjų praneša visi iš eilės. Man jų sumažėjo nuo beveik 12 000 iki 9 729“, – pasidalijo feisbuke žurnalistas Romas Sadauskas – Kvietkevičius.

Lietuvos krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas pastebėjo, kad jam teliko mažiau nei penktadalis buvusių sekėjų.

„Facebook pataisė mano viešai matomą stebėtojų skaičių iš 45,346 į... 9983. Tačiau, jei paspaudi ant stebėtojų nuorodos, ten rodo 45,346. Ir, beje, šis skaičius per kelias minutes +4 padidėjo, o štai viešai rodomas net nekrustelėjo. Matyt techninė klaida. Tačiau, sako buvę stebėtojai, kad buvo automatiškai atjungti ir vėl jungiasi iš naujo“, – stebėjosi A. Anušauskas.

Jau anksčiau sekėjų skaičius pradėjo mažėti tarp didžiausių naujienų sklaidos kanalų, tai paskatino gandus, kad feisbukas gali trinti fiktyvias paskyras, valdomas botų.

Remiantis „CrowdTangle“ duomenimis, spalio 3-4 dienomis sekėjų mažėjimą fiksavo didieji JAV leidiniai, pvz., „the New York Times“, „Washington Post“, „Huffington Post“ ir kiti.