Kaip praneša „Business Insider“, E. Muskas socialinę platformą „X“ (buvusį „Twitter“) užblokuotų Europos Sąjungoje esantiems vartotojams dėl ES įsigaliojančių naujų interneto platformų reguliavimo įstatymų.

Šių metų rugpjūčio mėnesį Europos Sąjunga priėmė Skaitmeninių paslaugų aktą (SSA), kuriame nustatytos taisyklės, kaip užkirsti kelią žalingo turinio ir dezinformacijos sklaidai, taip pat uždrausti arba apriboti tam tikrą naudotojų nukreipimo praktiką ir dalytis kai kuriais vidaus duomenimis su reguliavimo institucijomis bei susijusiais tyrėjais, praneša naujienų agentūra „Reuters“.

Į „Reuters“ prašymą pateikti komentarą platformos „X“ atstovai neatsakė.

Elonas Muskas, platforma „X“

Kaip anksčiau pranešė BBC, ES atlieka tyrimą dėl galimo teroristinio ir smurtinio turinio bei neapykantą kurstančių kalbų skleidimo Elono Musko valdomoje socialinėje platformoje „X“ po „Hamas“ išpuolio prieš Izraelį.

Bendrovės „X“ pranešime teigiama, kad iš platformos pašalinta šimtai su „Hamas“ susijusių paskyrų.

ES taip pat įspėjo „TikTok“ ir „Meta“, kad jos nepakankamai kovoja su dezinformacija ir melagienomis.

Kaip rašo „The Guardian“, pagal naujuosius įsigaliojusius įstatymus už melagingų pranešimų ir dezinformacijos sklaidą bendrovei „X“ gali tekti sumokėti 6 proc. pajamų dydžio baudą arba nutraukti veiklą ES.

Tuo pačiu ES įspėjo Eloną Muską dėl jo valdomoje platformoje „X“ skleidžiamos dezinformacijos apie „Hamas“ išpuolį prieš Izraelį, įskaitant melagingas naujienas ir „perkurtus senus vaizdus“.

Elonas Muskas, platforma „X“
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)