Praėjusią savaitę „X“ paskelbė naująją privatumo politikos versiją ir nurodė, kad ji įsigalios rugsėjo 29 d. Dabartinė privatumo politika, kuri neapima biometrinių duomenų rinkimo ir įdarbinimo istorijos, galios iki rugsėjo 29 d., rašo arstechnica.com.

Naujojoje politikoje rašoma, kad „X“ „gali rinkti ir naudoti jūsų asmeninę informaciją (pavyzdžiui, įsidarbinimo istoriją, išsilavinimo istoriją, įgūdžius ir gebėjimus, darbo paieškos veiklą ir įsitraukimą ir kt.), kad rekomenduotų jums galimus darbus, kad galėtų pasidalyti su potencialiais darbdaviais, kai kreipiatės dėl darbo, o darbdaviai galėtų rasti potencialių kandidatų ir rodyti jums tinkamesnę reklamą“.

Elonas Muskas, platforma „X“

Biometrinių duomenų ir įsidarbinimo istorijos atskleidimas išvardytas skirsnyje „informacija, kurią mums pateikiate“. Politikoje nenurodoma, kokius biometrinius duomenis „X“ rinktų.

Siūlys vaizdo ir garso skambučius


Privatumo politikos pakeitimai daromi, nes „X“ planuoja siūlyti vaizdo ir garso skambučius. „Vaizdo ir garso skambučiai pasirodys „X“, – rašė platformos savininkas Elonas Muskas. Pasak jo, skambučių funkcija veiks „iOS“, „Android“, „Mac“ kompiuteriuose ir nereikalaus telefono numerio.

„X“ yra veiksminga pasaulinė adresų knyga“ būsimai vaizdo ir garso skambučių paslaugai, rašė E. Muskas. Anksčiau E. Muskas yra aprašęs planus paversti platformą „visko programėle“.

Pokyčiai gali būti tikrinami JAV Federalinės prekybos komisijos (FTC). Prieš E. Muskui įsigyjant „Twitter“, 2011 ir 2022 m. bendrovė sutiko susitarti su FTC dėl privatumo pažeidimų.

Pavyzdžiui, 2022 m. susitarime reikalaujama įvertinti privatumo, saugumo ir konfidencialumo riziką prieš „Twitter“ pradedant teikti naujus ar pakeistus produktus ir paslaugas.

2022 m. lapkritį atsistatydino keli svarbiausi „Twitter“ privatumo ir saugumo vadovai, kaip pranešama, dėl nuogąstavimų, kad E. Musko sparčiai diegiamos naujos funkcijos, neatlikus išsamios saugumo peržiūros, pažeistų šio sutikimo susitarimą.

Masiniai E. Musko atleidimai taip pat paskatino naują tyrimą dėl to, ar bendrovė turi pakankamai išteklių naudotojų privatumui apsaugoti.

Bando nutraukti susitarimą


Liepos viduryje E. Musko korporacija „X Corp.“ paprašė federalinio teisėjo nutraukti arba pakeisti 2022 m. susitarimą su FTC ir neleisti apklausti E. Musko. Prašyme teigiama, kad FTC vykdomas tyrimas dėl „X“ „tapo nekontroliuojamas ir aptemdytas šališkumo“. Prašymo svarstymas numatytas lapkričio 16 d.

Dar liepos mėnesį „Twitter“ vartotojo pateiktame ieškinyje buvo teigiama, kad „X“ renka biometrinius duomenis tinkamai nepranešusi naudotojams ir taip pažeidžia Ilinojaus Biometrinės informacijos privatumo įstatymą. Grupės ieškinys pateiktas Kuko apygardos apylinkės teismui.