Vėlai pirmadienį vakare, krentant elektromobilių gamintojos „Tesla“ akcijų kainai, paaiškėjo, kad E. Muskui tenka perleisti turtingiausio pasaulyje žmogaus titulą. „Tesla“ akcijos pirmadienį buvo sumažėjusios iki 6 procentų, o iš viso nuo metų pradžios jų vertė susitraukusi jau 60 procentų. „Tesla“ sudaro didžiąją dalį E. Musko turto,jam priklauso 14,11 proc. įmonės akcijų. Taip pat E. Muskas kontroliuoja 40 proc. „SpaceX“ bendrovės, pranešė CNBC.

Atitinkamai, E. Musko turto vertė šiuo metu siekia apie 176,8 milijardo dolerių, ir to nebepakanka pirmajai pozicijai išlaikyti – B. Arnault turtas siekia 186,6 milijardo dolerių, rodo „Forbes“ duomenys.

Turtingiausio pasaulio žmogaus titulas E. Muskui priklausė nuo 2021 m. rugsėjo, kai jis aplenkė „Amazon“ įkūrėją Jeffą Bezosą.

B. Arnault praturtėjo sukūręs didžiausią pasaulyje prabangos konglomeratą, kuriam priklauso tokie prekių ženklai kaip „Louis Vuitton“, taip pat „Tiffany“, „Tag Heuer“ ir „Celine“.

E. Musko valdomų aktyvų išpardavimas rinkose paspartėjo ir po to, kai verslininkas įsigijo socialinį tinklą „Twitter“, už kurį sumokėjo 44 milijardus dolerių.

Kitos agentūros, „Bloomberg“, skaičiuojamas milijardierių indeksas taipogi E. Muską pastūmėjo į antrąją vietą.

Šiuo metu trečiu turtingiausiu planetos žmogumi laikomas indijos verslininkas Gautam Adani. Jis yra „Adani Group“, Ahmadabade įsikūrusio daugianacionalinio konglomerato, dalyvaujančio Indijos uosto plėtroje ir veikloje, pirmininkas ir įkūrėjas.

„Amazon“ įkūrėjas Jeffas Bezosas yra ketvirtoje vietoje, rodo „Forbes“ duomenys.