„Tikriausiai nė vienas iš mūsų neturės darbo“, – ketvirtadienį technologijų konferencijoje apie dirbtinį intelektą sakė E. Muskas.

Kalbėdamas nuotoliniu būdu per internetinę vaizdo kamerą Paryžiuje vykstančioje konferencijoje „VivaTech 2024“, E. Muskas apibūdino ateitį, kurioje darbas bus „neprivalomas“, rašo CNN.

„Jei norėsite dirbti darbą, kuris bus tarsi hobis, galėsite dirbti, – sakė E. Muskas. – Tačiau kitais atvejais dirbtinis intelektas ir robotai teiks bet kokias prekes ir paslaugas, kurių norėsite.“

Kad šis scenarijus veiktų, pasak jo, reikėtų „visuotinių didelių pajamų“ – nepainioti su visuotinėmis bazinėmis pajamomis, nors jis nepasidalijo, kaip tai galėtų atrodyti. (Visuotinės minimalios pajamos reiškia, kad Vyriausybė visiems skiria tam tikrą pinigų sumą, nepriklausomai nuo to, kiek jie uždirba.)

„Nebūtų jokio prekių ar paslaugų trūkumo“, – sakė jis.

Tačiau E. Muskas abejojo, ar ateityje be darbo žmonės jaustųsi emociškai patenkinti, rašo gizmodo.com.

Elonas Muskas

„Iš tikrųjų kils klausimas dėl prasmės – jei kompiuteris ir robotai gali viską padaryti geriau už jus, ar jūsų gyvenimas turi prasmę? – sakė jis. – Manau, kad galbūt vis dar yra žmonių vaidmuo – mes galime suteikti dirbtiniam intelektui prasmę.“

Jis taip pat pasinaudojo scenoje skirtu laiku, kad paragintų tėvus riboti socialinės žiniasklaidos, kurią gali matyti vaikai, kiekį, nes „juos programuoja dopaminą maksimizuojantis dirbtinis intelektas“.