LOGIN.LT laidoje R. Laurinavičius dalinosi savo patirtimi ir įžvalgomis, kaip Lietuvoje gali gimti ir suklestėti tarptautinė bendrovė. Jo pavyzdys „Omnisend“ įkvepia tuo, kad pelningas verslas gimė ir užaugo be privataus kapitalo investicijų.

„Tai, ką dabar darome – mes kuriame programinę įrangą kaip paslaugą, produktą, kuriuo internete laisvai gali naudotis bet kuris klientas, esantis bet kurioje pasaulio šalyje ar vietoje. Ir mūsų produktas skirtas visiems, kurie prekiauja internetu. Sakykime, jeigu jūs turite internetinę parduotuvę, jūs prekiaujate – jums reikia bendrauti su esamais klientais, nes pakartotinai perkantys klientai yra didžiulė vertė ir reikšmingas pajamų šaltinis. „Omnisend“ yra ta platforma, kuri padeda bendrauti su klientais per elektroninį paštą, SMS žinutes, pranešimus naršyklėse, leidžia tikslinę reklamą „Facebook“ ir „Google“ platformose“, – įmonės veiklą paaiškino R. Laurinavičius.

Pasak jo, automatizuoti sprendimai leidžia surinkti klientų siunčiamus signalus ir pateikti geriausiai jų poreikius atitinkančią informaciją ar reklamą, susirinkti atsiliepimus, pasiūlyti nuolaidas, apie jas priminti, ir pan.

Verslininko kelias – nuo vaikystės

R. Laurinavičius pajuokavo, kad verslininko kelias prasidėjo nuo gimimo.

„Mano mama yra gydytoja, ji turi savo privačią optikos praktiką. Tai turbūt ir buvo ta pradžia – mačiau šeimoje šiek tiek verslo. <...> atėjęs į paauglystę turėjau progos prie to prisidėti, prisiliesti, padėti mamai, manau, kad ten tikrai gavau nemažai pamokų“, – prisiminė R. Laurinavičius.