Kiek kainuoja?

Mėnesinis mokestis yra 7,99 euro, o metinis – 79,9 euro. Tai leistų sutaupyti 15 procentų. Nėra skirting kainų lygmenų, kaip pvz., „Netflix“ platformoje, kur raiškesnis vaizdas kainuoja brangiau.

„Mūsų siekis – pateikti auditorijai puikų kainos ir vertės pasiūlymą, o turinio strategija orientuota į kokybę“, – patikina „The Walt Disney Company“ komunikacijos direktorė Šiaurės ir Baltijos šalims Aurora Stark.

Ar Lietuvoje bus taikomi geografiniai ribojimai?

„Didžioji dauguma „Disney+“ originalių filmų ir serialų bus nuosekliai rodomi visame pasaulyje, įskaitant, žinoma, ir Lietuvą“, – teigia A. Stark.

Tačiau ji papildo, kad kiekvienoje rinkoje yra nedidelių skirtumų dėl jau egzistuojančių turinio teisių į kai kuriuos „Disney+“ originaliuosius ir bibliotekos filmus/serialus.

Ar premjeras lietuviai matys tuo pat metu, kaip ir kitose pasaulio valstybėse?

„Dedame visas pastangas, kad kuo daugiau „Disney+“ originaliųjų filmų būtų rodomi tą pačią dieną visame pasaulyje. Tačiau, nors esame pasaulinė transliacijos paslauga, kartais premjerų datos skirtingose rinkose gali skirtis dėl lokalizacijos ar reguliavimo vėlavimų“, – paaiškina „The Walt Disney Company“ komunikacijos direktorė.

Kokiomis kalbomis platformoje turinys įgarsintas ar subtitruojamas?

„Disney+“ nurodo, kad yra galimybė rinktis net iš 17-os kalbų, kuriomis vaizdo turinys įgarsintas ir/arba subtitruotas. Tiesa, kai kuriems filmams ar serialams pasirinkimas gali būti ir mažesnis.

Be pagrindinės anglų kalbos taip pat galima rinktis garsą vokiečių, lenkų, prancūzų, ispanų, italų, kinų, vengrų, portugalų, turkų, čekų, korėjiečių ar japonų ir kitomis kalbomis. Dar platesnis subtitrų pasirinkimas.

Tačiau lietuvių kalbos ir rusų kalbos platformoje nėra.

Apie tai, kad pasitraukia iš Rusijos rinkos kompanija paskelbė kovo mėnesio pradžioje, prasidėjus karui Ukrainoje.

Kokios kokybės vaizdą galima gauti transliuojant Lietuvoje? Ar palaikomi naujausi standartai?

Jei turite naujausią televizorių ar namų kino sistemą, „Disney+“ leis išnaudoti visus jos privalumus.

A. Stark paaiškino: „Disney+“ siūlo patrauklią vartotojų patirtį, įskaitant aukštos kokybės srautinę transliaciją, palaikančią iki 4K HDR vaizdo įrašų atkūrimą ir „Dolby Atmos“ garsą, taip pat „IMAX Enhanced“ pasirinktiems filmams“.

Palaikomas ir „Dolby Vision“, ir HDR10 formatas, tad praktiškai visi televizoriai, kurie palaiko HDR, turėtų leisti atkurti turinį platesnėje spalvų ir šviesumo gamoje.

„Disney+“ programėlė išmaniajame televizoriuje ar kompiuteryje automatiškai įvertina sistemos galimybes, nurodoma, kad tuomet pateikiamas geriausios įmanomos kokybės vaizdas. Vartotojai gali savarankiškai sumažinti duomenų naudojimą, ir, atitinkamai, vaizdo bei garso transliacijos kokybę.

Norint mėgautis aukščiausios kokybės vaizdu, reikalingas ir spartus internetas – norint transliuoti 4k raiška turinį reikėtų bent 25 megabitų per sekundę.

Daugiau informacijos apie išmaniųjų televizorių formatų palaikymą galite rasti čia.

Kokio naujo turinio galėtų atsirasti artimiausiu metu?

„Disney+“ žada, kad netrukus platformoje bus patalpintų populiariausių filmų su Robertu De Niro, tarp jų: „Heat“, „King of Comedy“, „Once Upon a Time in America“ ir „Guilty By Suspicion“

Taip pat rugjūtį žadama naujienų romantikos mėgėjams, platforma pasipildys dramomis „Love and Other Drugs“ („Meilė ir kiti narkotikai“), „A Good Woman“ ir kt.

Rugpjūtį taip pat žadami ir „Pixar“ blokbasteriai, tarp jų „Buzz Lightyear“ nuotykiai, keturi „Toy Story“ filmai, ir kt.
Buzz Lightyear

Ketina aplenkti „Netflix“

„Disney+“ nesidalija savo tikslais Lietuvoje ar vietinės rinkos statistika, todėl nėra aiškų, kiek platformos naudotojų galėtų būti Lietuvoje, koks mėgstamiausias jų turinys.

„Pasauliniai tikslai – iki 2024 finansinių metų pabaigos turėti 230-260 milijonų „Disney+“ abonentų visame pasaulyje“, – sako A. Stark.

Tai reikštų, kad platforma turėtų daugiau vartotojų, nei „Netflix“ šiuo metu – įmonė skelbė, kad turi 221 vartotojų visame pasaulyje, o pastarąjį ketvirtį jų skaičius netgi mažėjo 1 milijonu.