Pagrindiniai „OneUkraine“ tikslai: reaguoti į ekstremaliąją situaciją, evakuoti karo pabėgėlius ir teikti humanitarinę pagalbą Rusijos užpultai šaliai. Iš karo siaubiamos Ukrainos organizacijos dėka jau evakuota 5 500 žmonių. Daugiausia jų — moterys su mažais vaikais. „OneUkraine“ pasirūpino, jog į šalį taip pat būtų nugabenta humanitarinės pagalbos už 4 milijonus eurų.

„Nuo pat karo pradžios finansiškai remiame organizacijas, padedančias Ukrainai kovoti už mūsų visų laisvę. Ilgainiui nusprendėme vienytis su kitomis Europos IT įmonėmis ir kartu dar intensyviau organizuoti paramą karo niokojamai šaliai“, — apie sprendimą įkurti „OneUkraine“ pasakojo Paulius Insoda, NFQ CEO.

Visus, besidominčius „OneUkraine“ veikla ir norinčius prisidėti prie jos prisidėti, bendrovė kviečia apsilankyti oneukraine.com.

Tai ne pirmoji pagalbos Ukrainai iniciatyva. Dar kovo mėnesį drauge su „Herojaus mokykla“, „HomeToGo“, kitomis įmonėmis bei privačiais investuotojais NFQ padėjo įsteigti „Heroiam slava“ mokyklą Kaune. Čia visi mokiniai ir mokytojai yra nuo karo pabėgėliai iš Ukrainos. Ankstyvą pavasarį atsidariusią mokyklą pradėjo lankyti 90 mokinių. Šiandien „Heroiam slava“ mokosi 180 ukrainiečių, rašoma pranešime.

„Kartu su partneriais sukūrėme tarsi ukrainiečių salą mūsų valstybėje. Vaikai čia dėstomų dalykų mokosi ukrainiečių kalba, juos moko 26 mokytojai iš Ukrainos. Taip nuo karo bėgantiems žmonėms kuriame darbo vietas bei erdvę puoselėti ukrainiečių kultūrą“, – teigia „Herojaus mokyklos“ direktorius Andrius Pelegrinas.

NFQ reikšmingai prisidėjo ir prie tarptautinio labdaros fondo „Pagalbos sparnas“ veiklos, šis fondas organizuoja pagalbos misijas į Ukrainą, kurių metu į šalį gabena humanitarinę paramą, o iš jos parveža moteris bei vaikus.