Daugiau nei 808 įmonės yra „suskaičiuoti“ startuoliai Lietuvoje, tačiau tikėtina, kad jų gali būti ir daugiau. Šiose įmonėse pernai metų pabaigoje dirbo 13347 darbuotojai, tai 27 procentais daugiau nei prieš metus. Jų vidutinis atlyginimas – 2873 eurai „popieriuje“, arba daugiau nei 1700 eurų į rankas.

„Supraskime, kad tai tik vidurkis, ir tam tikrose specifinėse pozicijose tas atlyginimas yra kelis kartus didesnis“, – duomenis LOGIN.LT laidoje pristatė I. Langaitė.

Į biudžetą startuoliai sumokėjo 191-ą milijoną eurų mokesčių, ir tai 50 proc. augimas per metus.

„Reikia suprasti, kad startuoliai yra kompanijos, kurios pagrindines pajamas uždirba ne iš Lietuvos rinkos. Visi startuoliai, net jei dar veikia tik Lietuvoje ar Baltijos šalyse, jų vizija – kuo greičiau išeiti į tarptautines rinkas“, – pasakojo I. Langaitė.

Ji palygino, kad pastaraisiais metais startuolių ekosistema Lietuvoje „išsprogo“ – augo labai stipriai, nors dar 2016 metais ekosistema buvo kone nepastebima.

„Startuoliai iš tikrųjų yra truputėlį specifinė verslo rūšis. Prisiminkime, kad startuoliai – tai technologinė kompanija, kuri labai greitai auga, orientuojasi į tarptautines rinkas, paprastai tas augimas būna netgi ir kartais per metus, ne tik dešimtimis procentų“, – dėsto asociacijos vadovė.