„Cybernews“ Tyrimų komanda išsiaiškino, kad bent trys duomenų bazės buvo prieinamos visiems. Vienoje iš atvirų „Thomson Reuters“ (TR) duomenų rinkinių buvo 3 terabaitai jautrios naujausios informacijos, šiuo metu pastebėta spraga ištaisyta.

„Thomson Reuters“ teikia įvairius produktus, pvz., žiniasklaidos verslui skirtą žiniasklaidos „Reuters Connect“, teisinių tyrimų paslaugas, mokesčių automatizavimo sprendimus ir kt.

Žiniasklaidos gigantė per metus gauna 6,35 mlrd. dolerių pajamų, o jos duomenys gali būti vertingi kibernetiniams nusikaltėliams.

Pati „Thomson Reuters“ nesureikšmino įvykio ir vertino, kad duomenys apima tik nedidelį klientų pogrupį, grupė nedelsiant pastebėtą spragą ištaisė.

„Cybernews“ rašo, kad duomenys yra nauji, paskutiniai įrašai atlikti spalio 26 dieną. Įsilaužėliai šiuos duomenis gali naudoti bandydami gauti prieigą prie kitų įmonių sistemų.

Tyrėjai vertina, kad duomenys gali kenkti ne tik pačiai „Thomson Reuters“ bei klientams, tačiau ir viešiesiems interesams, kadangi tarp nutekėjusių duomenų yra ir jautrių. Duomenys buvo viešai prieinami nuo spalio 21 dienos.