„Anthropic“, kuriai vadovauja grupė buvusių „OpenAI“ darbuotojų, pasitraukusių iš darbo dėl nesutarimų su vadovu Samu Altmanu, turi produktą, kuris jau dabar lenkia „ChatGPT“ pagal kai kuriuos dirbtinio intelekto rodiklius, rašo „The Guardian“.

„Šiuolaikiniame pasaulyje išmanūs telefonai yra žmonių bendravimo su technologijomis pagrindas. Kad „Claude“ taptų tikru dirbtinio intelekto asistentu, labai svarbu susitikti su naudotojais ten, kur jie yra, o daugeliu atvejų tai yra jų mobilieji įrenginiai“, – sakė Scottas White’as iš „Anthropic“.

Trečioji „Claude“ didelės kalbos modelio versija siūloma tiesiogiai naudotojams savo interneto svetainėje ir yra trijų variantų: greitas ir paprastas modelis, vadinamas „haiku“, lėtesnis ir galingesnis modelis, vadinamas „sonetu“, ir, tik mokantiems klientams, pilna „opus“ sistema, rašo arstechnica.com.

Būtent ši sistema užėmė pirmąją vietą „LMSys“ pokalbių robotų reitinge ir tapo pirmuoju dirbtiniu intelektu, išstūmusiu GPT-4 iš pirmosios pozicijos, taip pat pateko į laikraščių antraštes dėl savo didžiulio „konteksto lango“ – „opus“ sistema gali talpinti apie 160 000 žodžių – tiek, kad naudotojas galėtų įkelti didelės apimties romaną ir užduoti papildomus klausimus.

Tačiau iki šiol „ChatGPT“ naudotojų įrenginiuose susidūrė tik su nedidele konkurencija. Praėjusių metų gegužę „OpenAI“ pirmą kartą išleido savo „iOS“ programėlę ir išlieka vienu iš nedaugelio dirbtinio intelekto modelių, turinčių vartotojams prieinamą programėlę.

„Anthropic“ teigia, kad „Claude“ programėlė leis vartotojams pasiūlyti naujų funkcijų, kurios neapsiribos paprastu naudojimusi. „Pavyzdžiui, „Claude iOS“ programėlė, vartotojui sutikus, galės pasiekti įrenginio kamerą ir nuotraukų biblioteką“, – sakė S. White’as.

Kartu su „iOS“ programėle bendrovė taip pat didina savo pasiūlymą verslui, siūlydama „komandos“ planą, pagal kurį verslo klientai gali įsigyti pokalbių roboto prieigą visiems savo darbuotojams.