„TikTok“ ketvirtadienį paskelbtame tinklaraščio įraše teigė, kad artimiausiomis savaitėmis vartotojai galės nustatyti laiko apribojimus, kurie leis kontroliuoti, kiek laiko norima praleisti skrolinant be pertraukų.

Anksčiau bendrovė leisdavo vartotojams gauti pranešimus, jei jie programoje praleisdavo daugiau nei 40, 60, 90 ar 120 minučių per dieną.

„Šie raginimai primins žmonėms, kad po tam tikro nepertraukiamo ekrano laiko reikia padaryti pertrauką, kurią jie gali nustatyti patys“, – tinklaraščio įraše sakė „TikTok“ skaitmeninės gerovės produktų vadovas Jordanas Furlongas.

TikTok

Kaip teigia bendrovė, priminimai daryti pertraukas leidžia žmonėms būti dėmesingesniems ir subalansuotai leisti laiką „TikTok“ platformoje.

Naujame ekrano laukelyje vartotojai matys atsiliepimus apie laiką, kurį praleidžią programoje, kaip dažnai ją atsidaro ir apie tai, kaip jie platforma naudojasi dieną ir naktį.

Telefonas

„Teigiamas ryšys su skaitmeniniais įrenginiais ir programėlėmis reiškia ne tik ekrano laiko matavimą, bet ir tai, kad mes kontroliuojame, kaip naudojame technologijas, ir užtikriname, kad laikas, kurį praleidžiame internete, teigiamai prisidėtų prie mūsų gerovės. Todėl šiandien imamės žingsnių, kad padėtume palaikyti mūsų bendruomenės skaitmeninę gerovę, kai jie kuria ir atranda „TikTok“, – tvirtinama bendrovės įraše.

Nustatymai negimė vien iš „TikTok“ susirūpinimo žmonių gerove, teigia „The Guardian“. Socialiniai tinklai yra motyvuoti pasiūlyti programėlėse praleidžiamo laiko (angl. screen-time) valdiklius, kad žmonės nenuspręstų aktyvuoti griežtesnių priemonių, integruotų į iOS ir Android sistemas.