Gaisro protrūkio metu laivas plaukė 90 jūrmylių į pietvakarius nuo Portugalijos Azorų salų, teigiama trečiadienį Portugalijos karinio jūrų laivyno pranešime.

Remiantis kitu Portugalijos karinio jūrų laivyno pranešimu, įgula buvo saugiai paimta ir nuvežta į vietinį viešbutį, o gelbėjimą koordinavo Ponta Delgados jūrų paieškos ir gelbėjimo koordinavimo centras. Pranešime teigiama, kad gaisro taršos šaltinio nebuvo.

Laivo savininkai nusprendė jį vilkti, nes jis ir toliau dega. Panamoje registruotą „Felicity Alice“ valdo Japonijos laivybos linija „Mitsui O.S.K. Linijos (MOL). MOL į prašymą pakomentuoti neatsakė.

„Porsche“ patvirtino CNN Business, kad tarp krovinių buvo keletas jos automobilių ir kad su klientais, kurių automobiliai yra degančiame laive, susisiekia jų pardavėjai.

„Nors dar per anksti paaiškinti, kas nutiko ir kokie bus tolesni veiksmai, mes kartu su kolegomis iš „Porsche AG“ kaip įmanydami rūpinamės savo klientais ir pardavėjais, kad rastume sprendimus“, – sakė Angusas Fittonas, viešųjų ryšių skyriaus viceprezidentas. „Porsche Cars“ Šiaurės Amerikoje. „Palaikome ryšį su laivybos bendrove ir kalbame apie žinomas detalės apie jame esančius automobilius.“

Degančiame krovininiame laive „Volkswagen“ taip pat gabeno transporto priemonių klientams. „Žinome apie incidentą, susijusį su krovininiu laivu, gabenusiu „Volkswagen“ grupės transporto priemones per Atlantą. Laivas buvo pakeliui į Šiaurės Ameriką“, – sakė „Volkswagen“ atstovas Dirkas Ameeris. „Šiuo metu apie padarytą žalą nežinome. Susisiekiame su laivybos kompanija, kad gautume daugiau informacijos apie incidentą.“

Anot „Associated Press“, laivas „Felicity Ace“ gali gabenti daugiau nei 17 tūkst. tonų krovinių su tūkstančiais automobilių. Portugalijos karinis jūrų laivynas pranešė, kad ketvirtadienį gaisras tęsiasi, o vandenyno patrulių laivas tebėra vietoje, kuris stebi apleistą laivą.