„Lietuva daug dėmesio skiria skaitmeninių technologijų ir inovacijų vystymui, o „Microsoft“ yra viena iš pirmaujančių skaitmeninių paslaugų teikėjų pasaulyje. Todėl matome plačias galimybes verslui ir viešajam sektoriui dirbti išvien diegiant naujoves, o „Microsoft“ savo patirtimi galėtų ženkliai prisidėti stiprinant mūsų šalies technologinį potencialą“, – sako A. Armonaitė.

Susitikimo metu ministrė „Microsoft“ atstovams pristatė Lietuvoje įgyvendinamas reformas informacinių išteklių, atvirų duomenų ir skaitmeninių viešųjų paslaugų srityse.

Seimui priėmus Valstybės informacinių išteklių valdymo įstatymą, buvo panaikinti ankstesni apribojimai naudotis ne tik valstybiniais, bet ir komerciniais duomenų centrais ir debesijos technologijomis. Lietuva planuoja ne tik perkelti svarbiausių duomenų kopijas už Lietuvos teritorijos ribų, bet ir sukurti informacinių sistemų avarinio atkūrimo aplinką, iš kurios, esant būtinybei, būtų galima atkurti jų veikimą.

Iš „Microsoft“ tikimasi pagalbos saugiai pereinant prie debesijos technologijų, taip pat įžvalgų ir pasidalinimo patirtimi kuriant duomenų klasifikavimo reglamentavimą, įvertinant juos pagal jautrumą bei poveikį veiklai ir visuomenei.

Ministrė taip pat akcentavo šalies pastangas didinti elektroninių paslaugų skaičių ir padaryti jas prieinamas kuo platesniam ratui žmonių. Pasak jos, šiandien Lietuvoje elektroniniu būdu teikiama daugiau nei 8400 paslaugų, per artimiausius metus siekiama suskaitmenizuoti visas esminės paslaugas gyventojams ir verslui. Elektroninėms paslaugoms plėtoti ir tobulinti numatyta apie 115 mln. eurų.

Ministrė pristatė pokyčius valstybės informacinių ir ryšių technologijų politiką įgyvendinančiame Informacinės visuomenės plėtros komitete (IVPK). Siekiant efektyvumo ir kokybės įgyvendinant IT projektus viešajame sektoriuje, komitetas šiuo metu plečia veiklą ir persitvarko.

Pirmaujanti pasaulyje JAV informacinių technologijų korporacija „Microsoft“ veiklą Lietuvoje pradėjo 2002 metais, šiuo metu čia dirba 17 darbuotojų.