Anksčiau įdiegtos „VKontakte“ programėlės ir toliau veikia. Panašu, kad jau įdiegtos programos nauja versija vis dar yra prieinama „iPhone“ naudotojams, tačiau „Apple“ pašalino šias programėles iš „App Store“. Norintys jas parsisiųsti, šiuo metu mato tokius pranešimus: „Programos nėra“ ir „Ši programa šiuo metu nėra prieinama jūsų šalyje ar regione“.

„VK“ programėles vis dar galima parsisiųsti iš „Google Play“ skaitmeninės programų parduotuvės. Taip pat vis dar galima rasti tokių programėlių kaip „Odnoklassniki“ ir „TamTam messenger“.

„VK“ patvirtino, kad „Apple“ užblokavo kelias bendrovės programėles, kurių šiuo metu negalima atsisiųsti iš „AppStore“. Bendrovė išsiuntė „Apple“ prašymą pateikti paaiškinimą.

Anksčiau, rugpjūčio 23 d., buvo pranešta, kad iš „App Store“ pašalinta programa „SBO“, kuri leido „Sberbank“ klientams, turintiems „iOS“ įrenginius, naudotis banko paslaugomis. Programėlė pasirodė anksčiau, po to, kai „Sberbank" buvo pašalinta iš „App Store“ ir „Google Play“.

Rugpjūčio 15 d. Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Marija Zacharova pareiškė, kad „Apple“ laikosi totalitarinių vertybių. Taip ji reagavo į bendrovės grasinimus pašalinti „Rutube“ programėlę iš „AppStore“.