Kuo ypatingi naujieji „iPhone 15“?

Vienas didžiausių šių metų „iPhone“ linijos pokyčių – USB-C jungtis, rašė „The Verge“.

Pirmą kartą „iPhone 15“ bus komplektuojamas su šia plačiai naudojama jungtimi, o ne su „Apple“ patentuota „Lightning“ jungtimi. Tai nestebina, nes „Apple“ pernai patvirtino, kad pereis prie USB-C jungties, kad atitiktų Europos Sąjungoje įsigaliojančias taisykles.

USB-C yra gera naujiena, tačiau jei tikėjotės visiškai naujo „iPhone 15“ dizaino, šiemet to nebus. Šių metų „iPhone“ iš esmės atrodo taip pat, kaip ir prieš tai buvęs „iPhone 14“, o „iPhone 15“ ir toliau naudoja 6,1 colio ekraną.

Visi „iPhone 15“ modeliai bus komplektuojami su „Dynamic Island“. Tai tabletės formos išpjova, kuri pirmą kartą debiutavo „iPhone 14 Pro“ ir „iPhone 14 Pro Max“ modeliuose, suteikianti naują būdą matyti tam tikrus pranešimus ir sąveikauti su programėlėmis.

„iPhone 15“ taip pat turi OLED „Super Retina“ ekraną, palaikantį „Dolby Vision“ turinį ir turintį 1600 nitų ryškumą. Didžiausias šio ekrano ryškumas saulės šviesoje yra 2 000 nitų, t. y. dvigubai didesnis nei „iPhone 14“.

Didžiausias pastebimas „iPhone 15“ ir „iPhone 15 Plus“ patobulinimas, išskyrus matomus USB-C ir „Dynamic Island“ pokyčius, yra patobulinta kameros sistema. Pagrindinės kameros jutiklis pereina prie 48 megapikselių jutiklio, palyginti su 12 megapikselių jutikliu, buvusiu ankstesniame „iPhone 14“. Taip pat yra 12 megapikselių teleobjektyvas, o portreto režimo patobulinimai reiškia, kad nebereikės rankiniu būdu perjungti portreto režimo.

Be to, „Apple“ tobulina „iPhone 15“ kameros naktinį režimą, „Live Photos“ ir veiksmo režimą. O jei esate asmenukių mėgėjas, jums patiks, kad priekinė kamera turi automatinį fokusavimą ir portreto apšvietimą.

„iPhone 15“ viduje „Apple“ taip pat atnaujina lustą į A16, tą patį, kuris buvo praėjusių metų „iPhone 14 Pro“ modeliuose. Dėl didesnio akumuliatoriaus „Apple“ taip pat žada, kad „iPhone 15“ veiks „visą dieną“.

Naujasis „iPhone 15“

„Apple“ taip pat ką tik paskelbė apie naujus aukščiausios klasės „iPhone“ telefonus „iPhone 15 Pro“ ir „iPhone 15 Pro Max“. Jie pagaminti iš titano, turi veiksmo mygtuką ir kompanija žada, kad tai galingiausias „Apple“ sukurtas įrenginys.

Abiejuose modeliuose veikia „A17 Pro“ lustas, kuris, „Apple“ teigimu, yra sparčiausias bet kuriame išmaniajame telefone ir gali mesti iššūkį net kai kuriems aukštos klasės asmeniniams kompiuteriams.

USB-C jungtis gali būti skirta ne tik įkrovimui: „Apple“ teigia, kad „iPhone 15 Pro“ yra pirmasis telefonas su 10 Gb/s duomenų perdavimo sparta, todėl nuotraukas ir vaizdo įrašus (arba bet kokius didelius failus) iš telefono gauti bus daug paprasčiau.

Visa ši galia yra naujame, tvirtesniame korpuse, kuris, kaip žada „Apple“, yra vienas tvirčiausių, kokį tik galima rasti telefonuose. Remiantis tuo, ką kol kas matome vaizdo įraše, jis neatrodo labai pasikeitęs, bet vis dėlto tai didelis pokytis.

Naujieji įrenginiai yra baltos, juodos, mėlynos ir „natūralios“ spalvos. Ir, savaime suprantama, „Apple“ labai didžiuojasi sudėtingu inžineriniu procesu.

Veiksmo mygtukas, kuris pakeičia skambėjimo jungiklį kairėje „iPhone Pro“ telefonų pusėje, yra naujas mygtukas, kurį galite pritaikyti taip, kad būtų galima paleisti sparčiuosius klavišus, iškelti prieinamumo funkcijas, atidaryti kamerą, įjungti žibintuvėlį ir kt.

Abu „iPhone 15 Pro“ turi „Super Retina XDR“ ekranus su „ProMotion“ funkcija ir palaiko tiek visada įjungtą ekraną, tiek naująjį „iOS 17“ budėjimo režimą.

Atnaujintas „Apple Watch“

„Apple“ taip pat paskelbė apie „Apple Watch Series 9“ išmanųjį laikrodį – jame bus visiškai nauja dvigubo bakstelėjimo funkcija.

Vienas iš didžiausių pokyčių – nauja S9 SiP (angl. System in Package) sistema pakuotėje. Procesorius turi 5,6 mlrd. tranzistorių, 30 proc. spartesnį GPU ir keturių branduolių neuroninį variklį. Tai lemia tokius patobulinimus, kaip „Siri“ užklausų apdorojimas įrenginyje.

Naujasis „Apple Watch“

Laikrodyje taip pat yra antros kartos itin plačiajuostis lustas, padedantis tiksliai surasti duomenis su „iPhone“. Dar vienas patobulinimas – ryškesnis ekranas: „Apple“ teigia, kad jis gali būti iki 2000 nitų, t. y. dvigubai daugiau, nei „Apple Watch Series 8“.

Be to, „Apple Watch Series 9“ siūlo dvigubo bakstelėjimo funkciją, kuri leidžia bakstelėti rodomąjį pirštą ir nykštį kartu, pavyzdžiui, atsiliepti į telefono skambutį.

Tai šiek tiek panašu į bakstelėjimo funkciją, kurią „Apple“ demonstravo su „Apple Vision Pro“. Ši unkcija bus įdiegta spalio mėn., atnaujinant programinę įrangą.

Naujasis „Apple Watch“

„Apple“ taip pat reklamuoja kai kuriuos „Apple Watch“ aplinkosaugos patobulinimus. Ji teigia, kad tai pirmasis „Apple“ anglies dioksido požiūriu neutralus produktas, nes jis sukomplektuotas su nauja „Sport Loop“ apyranke, o mažesnė pakuotė leidžia lengviau siųsti daugiau įrenginių vienu metu.

Patobulintos „AirPods Pro“

„Apple“ taip pat paskelbė, kad nuo šiol „AirPods Pro“ ausinės bus tiekiamos su USB-C įkrovimo dėklu. Tai leis naujojo „iPhone 15“ pirkėjams įkrauti ausines naudojant tą patį abiejų įrenginių kabelį. Taip pat galėsite įkrauti savo „AirPods“ iš „iPhone“, pristatyme sakė „Apple“.

„AirPods Pro“

„AirPods Pro“ perėjimas prie USB-C jungties tęsia laipsnišką bendrovės jungties įsisavinimą ir seka „Mac“, „iPad“, „iPhone“ ir net tokių priedų kaip „Apple TV 4K“ nuotolinio valdymo pultas. Pristatymo metu „Apple“ taip pat paskelbė apie atnaujintą laidinių ausinių „EarPods“ porą su USB-C jungtimi.

Tačiau, nors bendrovės ausinės keičiasi, to paties negalima pasakyti apie įprastas „AirPods“ ar „AirPods Max“ ausines. „Apple“ neužsiminė apie šių įrenginių USB-C atnaujinimą, o gandai rodo, kad abu produktai gali būti atnaujinti kitais metais.