Remiantis „Jefferies“ analitikų pranešimu, apie kurį iš pradžių pranešė CNBC, JAV gamintojo „Apple“ išmanieji telefonai „iPhone“ prarado pirmąją vietą tarp Kinijos išmaniųjų telefonų.

Kinijoje nepasisekęs „iPhone 15“ startas leido „Huawei“ išstumti „iPhone“ iš pirmosios vietos pagal užimamą rinkos dalį, rašo gizmodo.com.

„Apple“ tikėjosi, kad brangiausias „iPhone 15“ bus perkamiausias, tačiau „Jefferies“ analitikai mano, kad šiais metais telefono pardavimai sumažės dviženkliu skaičiumi.

Pirminiais duomenimis, anksčiau buvo pranešta, kad „Apple“ iki oficialios „iPhone 15“ paskelbimo datos sumažino jo gamybą 8 milijonais vienetų.

Asociatyvi nuotrauka

Tuo tarpu „Huawei“ telefonų pardavimai Kinijoje 2023 metais pasižymėjo dideliu dviženkliu augimu ir aplenkė „Apple“, kurio išmaniųjų telefonų pardavimai regione sumenko.

„Tendencija rodo, kad 2024 metais „Apple“ pralaimės „Huawei“, – rašė „Jefferies“ analitikai. „Manome, kad silpna paklausa Kinijoje galiausiai lemtų mažesnes nei tikėtasi pasaulines „iPhone“ siuntas.“

Kompanija „Huawei“ pristatė „Mate 60 Pro“ – naujausią savo aukščiausios klasės išmanųjį telefoną su Kinijoje pagamintu procesoriumi.

Nors 7 nanometrų procesorius nėra toks pažangus kaip „Apple“ 3 nanometrų, „Huawei“ sukurtos technologijos reiškia didelę pažangą JAV ir Kinijos lustų kare.

„Counterpoint Research“ taip pat įžvelgė „iPhone“ telefonų pardavimų sumažėjimą Kinijoje. Eksperai kaltę suverstė ekonomikai, sunkiai atsigaunančiai po COVID-19 nuosmukio.

Tačiau analitikai teigia, kad „Huawei“ vien šiais metais gali parduoti 5-6 mln. vienetų „Mate 60 Pro“, o 2024 m. šis skaičius gali viršyti 10 mln. vienetų.

„Huawei Mate 60 Pro“

Išmaniųjų telefonų karą lemia JAV ir Kinijos santykiai. Vos praėjusį mėnesį Kinijos pareigūnai uždraudė valstybės tarnautojams darbe naudoti „iPhone“, likus savaitei iki to „Apple“ pristatė „iPhone 15“.

Kinija pažadėjo sumažinti priklausomybę nuo užsienio technologijų, o tai gali pakenkti „Apple“ rinkos kapitalizacijai Azijoje.

Draudimas naudoti „iPhone“ atspindi panašią Jungtinių Valstijų politiką, pavyzdžiui, Federalinė ryšių komisija Kinijos technologijų „Huawei“ gaminius įvardijo kaip keliančius grėsmę nacionaliniam saugumui.